De Chroniqueur: de terugblik van Evarist Ganzelever op september ‘23

Bennie
0 reactie(s)
De Chroniqueur terugblik van Evarist Ganzelever op september ‘23

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto Evarist Ganzelever

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Onze Chroniqueur sprokkelde deze keer heel wat lokaal nieuws. Vorig weekend vierde wijkcomité ’t Kasseitje zijn jaarlijkse kermis met hun traditionele ballonmeeting. Het nieuwe cultuurseizoen werd geopend. Op vrijdag was er “Allez, Chantez!” en de dag nadien werden de cultuurlaureaten bekendgemaakt. Sinds zondag is er dan ook Kunst achter Glas, deze keer achter de ramen van Beervelde. En ondertussen zijn er in Lochristi bijna meer filmvoorstellingen in Lochristi dan in de Decascoop. Als “reporter ter plaatse” stond Evarist Ganzelever deze keer in een van de pikdonkere straten in Lochristi.

Benieuwd? Klik op het pijltje van het geluidsfragment onder dit artikel en u hoort één maand lokaal nieuws in een notendop.

“De Chroniqueur” was vandaag te beluisteren bij evenementenradio VROB. Ook morgen kan u Evarist Ganzelever aan het werk horen in het programma “TBC”, net voor het nieuws van 16 uur (online via www.VROB.be of FM 97,2 MHz).