De laatste prikjes in Wachtebeke

Vandaag sloot het vaccinatiecentruim in Wachtebeke de deuren. Vanaf nu moet je richting Merelbeke. Er werden zo’n 300.000 vaccinaties gezet en de laatste waren voor Nora (8) en Mauro (6) uit Lochristi. Broni gaf haar 10.000ste aan Ann uit Wachtebeke.

Vaccinatie Laatste prik Puyenbroeck -  © Bennie Vanderpiete

Broni prikt voor de 10.000ste keer

Broni Serras uit Melle is verpleegkundige op de afdeling anesthesie van het UZ Gent en al van dag 1 vrijwilliger. Zij gaf Ann uit Wachtebeke haar vaccinatie wat meteen goed was voor 10.000.  

Vaccinatie Laatste prik Puyenbroeck -  © Bennie Vanderpiete

Nora en Mauro

Papa Tom Vander Hoogerstraete kwam langs met hun drie kinderen maar het jongste is nog geen 5. Broer en zus gaan naar de gemeentelijke basisschool Lochristi (GBS) en kwamen hun tweede kinderprikje halen. Er was een beetje schrik en ongerustheid na de eerste ervaring maar toch ook enthousiasme, mede door de belangstelling. Alles verliep super en we hoorden alleen dat het geen pijn deed. Met een diploma en een surprise waren ze heel tevreden.

Vaccinatie Laatste prik Puyenbroeck -  © Bennie Vanderpiete

In al die tijd kwamen heel veel mensen langs in Puyenbroeck en ging men ook wel eens door tot middernacht, toen vaccins dreigden verloren te gaan. Ook de hevige storm Eunice zorgde voor spannende momenten. Op 2 juli is er een groot feest voor 300 vrijwilligers, al mochten zij die er vandaag bij waren, al genieten van een glaasje bubbels en een broodje.

Vaccinatie Laatste prik Puyenbroeck -  © Bennie Vanderpiete

Om 13 uur viel dan het doek en werd de spuit opzijgelegd voor een korte speech van Kristof Galle, voorzitter van de eerstelijnszone Scheldekracht. De vzw bedient 8 gemeenten. Kristof is huisarts en bestuurslid binnen vzw Zorg-Saam.

Nathalie Van Landeghem, normaliter werkzaam bij het OCMW Lochristi mocht een ruiker bloemen ontvangen maar elke vrijwilliger werd ook met een kleine attentie bedacht. Velen stoppen nu, terwijl anderen naar Merelbeke gaan om daar hun engagementen verder te zetten.

Tenslotte werd het glas geheven en werden de hapjes geserveerd in bijzijn van de burgemeester van Wachtebeke, Rudy Van Cronenburg.

Het deel van de sporthal, nu nog gebruikt voor vaccinaties, staat vanaf 1 april volledig ter beschikking van de sportievelingen.

Fotoreeks (klikken op onderstaande foto om d ereeks te openen)

 

Scroll naar boven