De virtuele Tuindagen van Beervelde met filmpje en livestreams

Bennie
0 reactie(s)
Virtuele tuindagen 2020 Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete - Annick Gentier

Geen Tuindagen dit voorjaar. En toch wou graaf Renaud iets doen voor de vele exposanten en tuinliefhebbers. Dus organiseert hij de Tuindagen 2.0, de virtuele editie. En Lochristinaar zorgt voor een rondgang met erg mooie dronebeelden.

“Klimaattuinen” was het thema dat voorzien was voor de 63ste Tuindagen van Beervelde. Een lente-editie die normaal gezien vandaag met schitterend weer van start zou gaan. Maar het covid-19 virus besliste er anders over.

Nochtans was men op alles voorbereid. Valérie, de echtgenote van graaf Renaud, verkoopt tijdens de Tuindagen al vele jaren exclusieve juwelen in goud 24 karaat. Vervaardigd op basis van echte bloemen, meestal orchideeën. Zij liet nu mondmaskers maken uit stof met een orchidee-motief. Safety first!

Planten die speciaal voor “het feest van de tuinliefhebber” aangeplant werden, staan nu in volle bloei. Naast de villa werd een show garden ingericht met azalea’s en rododendrons in witte en roze tinten en een minimoestuin in bakken. Een kleine klimaattuin.

Virtuele tuindagen op de website

Voor heel wat exposanten is Beervelde een échte verkoopbeurs. Een plaats waar ze hun waren kunnen tonen en aan de man - of vrouw - kunnen brengen. Heel wat tuinliefhebbers zakken elk voor- en najaar af naar het Park van Beervelde om plantjes, struikjes of bollen te kopen of huiswaarts te keren met nieuw tuingereedschap of decoratiemateriaal. #Blijfinuwkot gooit deze keer roet in het eten. Om toch hun rol als “trefpunt” tussen siertelers en tuinliefhebbers te kunnen spelen, zorgen graaf Renaud en zijn neef Cédric voor de “Virtuele tuindagen”.

De website van “Het Park van Beervelde” werd daarvoor speciaal aangepast
(https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-mei-2020/algemene-voorstelling).

Wie op de button “Bestel rechtstreeks bij onze deelnemers” klikt, opent een pagina met heel wat mogelijkheden. U kan dan standhouders opzoeken - via hun naam, hun specialiteit of de categorie waartoe ze behoren – en online bestellen. Er is ook een kaart van België met de locatie en gegevens van alle exposanten. Klik zeker ook eens op de “knop” met speciale acties en kortingen. Online shoppen via de website van de Tuindagen.

Livestreams

Vandaag, morgen en zondag - telkens stipt om 10 uur – zouden normaal de eerste bezoekers toegelaten worden in het Park van Beervelde. Meestal gebeurt dit onder het toeziend oog van graaf Renaud. Dat zal nu dus niet het geval zijn, maar de graaf zorgt voor een primeur. Op de drie de dagen, ook stipt om 10 uur, zal hij live te zien zijn via de sociale media ( facebookpagina “De Tuindagen van Beervelde”). In elk van de 3 livestreams zal hij te zien zijn op een andere locatie in het Park: de showgarden klimaattuin, de droogteresistente planten aan de tuinen van de Beloftevolle Hovenier en de vroegere moestuin op de locatie van Les Potagers de Thomas. 

Geen tuindagen, Park verfraaien. 

Het feit dat de Tuindagen deze keer niet kunnen plaatsvinden, heeft ook voordelen. Het biedt de mogelijkheid om werken uit te voeren die anders niet mogelijk zijn. Zo werden recent o.m. de doorgangen naar de bruggen over de vijver opnieuw ingezaaid. De arme grond - die door het jarenlange belopen en de passage van voertuigen helemaal aangedamd was - werd er eerst vervangen door gecomposteerde aarde. Het resultaat van dit werk zal zichtbaar zijn tijdens de volgende Tuindagen, hopelijk in oktober 2020.

Lochristinaar zorgt voor virtuele rondgang

En dan…last but not least, de verrassing van Lochristinaar.com. Onze fotografe Annick Gentier is zowat de huisfotografe van het Park van Beervelde. Samen met haar echtgenoot Andy wandelde ze de voorbije week door het domein. Andy met een drone om te filmen, Annick met haar fototoestel om de bloemenpracht in beeld te brengen. Gisteren "schoten" ze de laatste beelden en graaf Renaud sprak een verwelkoming in. Actueler kan het nauwelijks en het resultaat is fraai. Zo kan u - achter de PC of met de smartphone in de hand - toch een beetje genieten van de schoonheid van het Park. Veel kijkplezier met onze fotoreeks en het filmpje dat we voor één keer eerst plaatsen.
(Fotoreeks en video © Annick Gentier)

FILMPJE "Virtuele wandeling door het Park"

 

FOTOREEKS  (Klikken op onderstaande foto om reeks te openen)