De week en de dag van

Er zijn er heel veel. Van sommige had ik nog ooit gehoord, zoals recent die van de week van de dochters. We gaan op enkele van deze dagen en weken even op in met tekeningen van onze huiscartoonist, Marie Paule.

Week van de vrijwilliger, van poëzie, het bos, de bij … kennen we wellicht maar de deze van de groeilamp bijvoorbeeld is nog wat onderbelicht. Je vindt een (onvolledige) lijst op https://www.weliswaar.be/themadagen.

Krijgen we binnenkort (of bestaat die al?) de dag van de zonen, schoondochters, eeneiige tweelingen, plusmama's, draagmoeders, … ?

Week van de valpreventie

Het is al de 11de keer dat dit georganiseerd word. Dit jaar loopt het van 25 april tot 1 mei 2022. Ook de gemeente schenkt er aandacht aan. Dat kon je lezen in het Infoblad. Liefst 1 op 3 65-plussers komt jaarlijks ten val. https://www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie-2022

Bijna alle dagen van het jaar hebben zo hun dagje.

Dag van de blindengeleidehond

Op 28 april is het aan hen. Blindengeleidehonden maken het leven van blinden oneindig veel simpeler en productiever, en daarvoor mogen we die dieren best eens bedanken, lezen we. Zie https://therapiedier.be/events/internationale-dag-van-blindengeleidehond/

Dag van de rechten van de patiënt

Zo zijn er ook Europese en Werelddagen en die van de patiënt gaat door op 18 april 2022. Ze besteden aandacht aan ‘gezondheid in de media’ en waarschuwen voor Dr. Google. Pittige krantenkoppen lokken lezers en dreigen daardoor de nuance te verliezen.

https://www.gezondheidenwetenschap.be/in-de-kijker/18-april-europese-dag-van-de-rechten-van-de-patient

Lokaal wordt aandacht besteed aan de Buitenspeeldag en Erfgoeddag, al zijn dat niet echt themadagen. Binnenkort is het ook de week van de korte keten. 

We kunnen nog even doorgaan natuurlijk en het is onbegonnen werk om alle dagen en weken, nationaal en internationaal de revue te laten passeren. Trop is natuurlijk en veel. Je ziet het bos niet meer door de bomen.

Scroll naar boven