De Weg-Wijzer Zaffelare plant bomen

Jean Marie
0 reactie(s)
Weg-Wijzer plant bomen tgroenselveld

Tekst - Foto JMDB

Een delegatie van het leerlingenparlement van de Weg-Wijzer uit Zaffelare onthulde deze voormiddag de samenwerking met zelfkpluktuin ’t Groenselveld in de Oude Veldstraat te Zeveneken.

leerlingenparlement De Weg-Wijzer Zaffelare

Puur natuur was het thema op school maar ook Mooi Makers en Operatie Proper krijgen aandacht. Een leerlingenfuif en haar opbrengst zorgden voor een wilgenhut of wiglo op school. Nu kwamen ze langs op ’t Groenselveld om te zien wat er met de opbrengst in samenwerking met deze zelfpluktuin geplant werd.

cheque overhandiging leerlingenparlement De Weg-Wijzer Zaffelare

Een korte rondleiding, de onthulling van het bord dat dit bezegelt en de overhandiging van de euro's, een appelsapje van eigen bodem en deze door de leerlingen gebrachte tekst :

 “ In naam van het leerlingenparlement hartelijk welkom! Eén van de topactiviteiten dit schooljaar was de leerlingenfuif. Over een goed doel waar we opbrengst wilden aan schenken, moesten we niet lang nadenken. We hadden nog wat centjes nodig voor de wilgenhut op school. Dit kwam in orde. De rest van de opbrengst wilden we schenken aan bomen. Maar waar zouden we die planten? We vonden een plekje in Zaffelare, waar ze ook nog eens goed verzorgd worden. Nu zijn we blij om onze opbrengst officieel  te overhandigen en het bordje dat we hielpen ontwerpen te onthullen. We hopen dat ze goed groeien en veel vruchten dragen.” ,

maakten de voormiddag compleet. Enkele mama’s genoten mee.

leerlingenparlement De Weg-Wijzer Zaffelare tGroenselveld

Er stonden reeds 45 hoogstammige fruitbomen en nu zijn er nog 30 bij geplant. De suggestie was er alvast om binnen enkele jaren te komen plukken. Amandel, noten, perziken … van oudere rassen en biologisch gekweekt werden in het late najaar al in de grond gestopt. Binnenkort zijn er bezoekmomenten in deze tuin.

Meer informatie? https://www.tgroenselveld.be/ - http://www.deweg-wijzer.be/

leerlingenparlement De Weg-Wijzer Zaffelare tGroenselveld