Eindronde lijkt ver weg voor SK Lochristi – SV Zaffelare wint met forfaitscore

Met nog vier wedstrijden op de kalender valt de situatie van de drie vertegenwoordigers in het provinciaal voetbal stilaan in de plooi. SV Zaffelare heeft nog uitzicht op de eindronde na ruime winst in Kemzeke, Dynamo Beervelde lijkt in veilige haven en SK Lochristi zal moeten rekenen op missers van de tegenstand wil men nog kans maken op de nacompetitie.

Dynamo Beervelde heeft zich de afgelopen weken op een veilige plaats gespeeld en de verplaatsing naar Eendracht Bazel, de voorlaatste in de stand, oogde gemakkelijk. Maar er werd niet gespeeld in Bazel. De hevige regen van de voorbije dagen had het terrein behoorlijk toegetakeld. Scheidsrechter Achilles Laloux, die zelf geneigd leek de wedstrijd te laten spelen, had vooral oor naar zijn assistenten en besloot dan de partij af te gelasten. Dynamo zal waarschijnlijk in het paasweekend opnieuw naar het Waasland moeten.

SV Zaffelare beleefde een rustige avond bij Sportkring Kemzeke. De thuisploeg kon de punten nog goed gebruiken in de strijd tegen de degradatie, maar kon nauwelijks een vuist maken tegen de mannen van het Persijzer. Net voor het kwartier mocht Louis Maebe de bezoekers op voorsprong zetten en Simon Baeyens verdubbelde de score op het half uur. Had de thuisploeg nog goede bedoelingen na de rust, op het uur was de partij gespeeld. Gijs De Smet zorgde voor de 3-0 en nauwelijks een minuutje later stond Louis Maebe opnieuw aan het kanon. Kort voor affluiten kon Gijs De Smet met zijn tweede treffer van de avond de forfaitscore op het bord zetten. Door die overwinning heeft SV Zaffelare nog steeds zicht op de nacompetitie.

Sport 27 maart 23 - © Peter Esprit

Voor SK Lochristi lijkt de eindronde dan weer ver weg. Op het terrein van de ongeslagen leider Evergem 2020 was SK zaterdagavond in een wel zeer gulle bui. Niels Van Hove zette de thuisploeg met een ongelukkige owngoal op voorsprong. Charles Ghyselinck maakte halfweg de eerste helft gebruik van geknoei in de thuisdefensie om Lochristi verdiend langszij te brengen. In de tweede helft ging het echter helemaal verkeerd. Balverlies leidde de 2-1 van Jesse Brouwers in. Na een gemiste strafschop mikte Matthias Verbrugge in de kruising en Tim De Witte bezorgde Evergem met een tweede owngoal een ruime 4-1 zege.

Om de concurrentie met de Ronde van Vlaanderen te vermijden spelen SV Zaffelare, Dynamo Beervelde en SK Lochristi volgende week op zaterdagavond 1 april. SK Lochristi trekt naar Lovrienden Lotenhulle (18 uur), Dynamo Beervelde ontvangt Sint-Gillis-Waas (19.30 uur) en SV Zaffelare neemt het thuis op tegen Eendracht Bazel (20.30 uur)