Eliza Moreels: crowdfunding voor shortfilm “Cloud”

De filmwereld is de grote droom van Eliza Moreels. Cloud, een kortfilm waarin ze een hoofdrol zal spelen en ook co-regie voert, is een volgende stap. Het nodige geld wordt ingezameld via een crowdfunding. 

We stelden u Eliza Moreels (24) in 2019 al eens voor. Ze was toen laatste jaar student in Biomedische Laboratorium Technologie (aan de Odisee campus Gent), maar deed haar stage in Australië aan The University of Adelaide. Ondertussen is Eliza afgestudeerd maar volgt nog een postgraduaat in Forensisch onderzoek in Brussel. De familie Moreels kwam 10 jaar geleden in onze gemeente wonen en Eliza liep school in Edugo Lochristi.

Droom van de filmwereld

Maar het is al lang een droom van Eliza om in de filmwereld terecht te komen. “Of het nu op het scherm of achter de schermen is maakt mij niet uit! Being part of the team is al meer dan genoeg!” aldus Eliza. En nu wil ze voor het eerst meespelen in een kortfilm en – samen met Mohamed Charef – ook de regie op zich nemen. Die film zouden ze dan graag presenteren op kortfilmfestivals.

Cast en Crew

“Ik ben het enige lid van de cast en crew die uit Lochristi afkomstig is. Natalija en Mohamed ken ik van een acteer/regieopleiding die we samen hebben gevolgd. Het klikte meteen! De andere leden van de cast, Ahmed Charef, Lieven Bruyneel en Tourad Kane eb ik ook via die opleiding leren kennen. Er was een ongelofelijke synergie vanaf dag 1! Van de Crew leden ken ik Montell Pieters  al van sinds mijn 12de , hij is verantwoordelijke voor de audio in samenwerking met Frederik Colman. Door hen ben ik in contact gekomen met Oliver Nimet , onze cameraman. De groep blijft ondertussen groeien en er komen meer en meer crewleden bij die ons heel graag willen helpen! Ik ben ze stuk voor stuk dankbaar!” vertelt Eliza aan Lochristinaar.

Kortfilm “Cloud”

In Cloud willen de jonge filmmakers het verhaal vertellen van 2 jonge vrouwen uit 2 verschillende werelden – Céleste (gespeeld door Eliza) en Marielza – die een diepe vriendschap opgebouwd hebben maar hun donkerste geheimen niet met elkaar kunnen delen. Het was Mohamed die geïnspireerd geraakt door een stukje poëzie, wat resulteerde in een script voor een kortfilm van 23 minuten. Het plan is om nog eind mei te beginnen met de opnames en die in de loop van de maand juni af te ronden. Eén van de locaties bevindt zich trouwens in het Park van Beervelde. De postproductie zou dan in juli en augustus gebeuren zodat de kortfilm op het einde van de zomervakantie klaar zou zijn.

Crowdfunding

Maar een film maken kost geld, handenvol geld. Niet enkel tijdens de opnames (filmen en foto’s, materiaal, transport, make-up) maar ook voor de postproductie (montage, geluid, marketing, colorgrading, ..). Daarom besloot deze jonge bende om een crowdfunding op te starten waarmee ze proberen om 8.000 euro bijeen te halen. Onder het motto “een kleine bijdrage kan wonderen doen” hopen ze zoveel mogelijk mensen aan te sporen om een gift te doen, hoe minimaal ook.
Wie deze beloftevolle filmmakers wil steunen kan dit via volgende link  https://cinecrowd.com/nl/cloud . Klik dan op “STEUN DIT PROJECT” waarna je kan kiezen hoeveel je wil doneren (vanaf 2€). Indien er minder dan 80% van het vooropgestelde bedrag opgehaald wordt, is de crowdfunding niet geslaagd en worden alle bedragen teruggestort aan de donateurs.

De actie loopt nog 15 dagen en momenteel is er 9% opgehaald.
Een warme oproep dus aan iedereen die jongen mensen wil steunen om hun dromen te realiseren. En wie weet zien we “Cloud” dan op het volgende kortfilmfestival in Lochristi?

Video “Cloud”

(Titelfoto Bennie Vanderpiete © Foto's Olivier Nimet )

 

Scroll naar boven