Enkel SK Lochristi heeft nog uitzicht op promotie

SV Zaffelare blijft nog een jaartje in tweede provinciale spelen na een 3-1 nederlaag tegen Lembeke. SK Lochristi hield de kans op promotie wel nog gaaf na winst tegen het zwarte beest VK Watervliet.

SV Zaffelare heeft er een sterk seizoen opzitten en de eindrondewedstrijd tegen FC Lembeke was een leuk vervolg hiervan. De verwachtingen lagen niet meteen hoog, maar het zou niet de eerste keer dat een ploeg boven zichzelf uitstijgt. De eerste helft in de partij leverde niet echt veel kansen op en de 0-0 ruststand was een logisch gevolg. Simon Baeyens zette Zaffelare onmiddellijk na de rust op voorsprong, maar de thuisploeg reageerde meteen. Mattice Dossche scoorde de gelijkmaker en op het uur was de topschutter van Lembeke opnieuw bij de pinken. Zaffelare kon niet echt meer reageren en Nico Blondeel zette een kwartier voor tijd de 3-1 eindscore op het bord.

VK Watervliet was de enige ploeg die in de reguliere competitie twee keer de volle buit kon pakken tegen SK Lochristi, dus helemaal gerust was men er aan de Bosdreef niet in. Na een afwachtende openingsfase viel meteen een eerste treffer. Onzorgvuldig inspelen in de thuisdefensie bracht de bal bij Jarno Couvreur die met een lobbal doelman Davy Bracke kon verslaan. Lochristi reageerde, maar de enkele kansen werden gemist tot Charles Ghyselinck net voor de rust voor de 1-1 kon zorgen op aangeven van Stefan Moens. Lochristi kwam sterk uit de kleedkamer. Charles Ghyselinck vond de bezoekende doelman Jordin Van Den Bossche op zijn weg, maar toen de bezoekende doelman een schot van Stefan Moens onvoldoende onder controle kreeg was Camilo Gonzalez er als de pinken bij om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Watervliet profiteerde in de 80’ van een misser in de thuisdefensie om alsnog op gelijke hoogte te komen. Stefan Moens kon al snel met een knap schot voor een nieuwe thuisvoorsprong zorgen en van deze opdoffer herstelde Watervliet niet meer. Volgende week speelt SK Lochristi de tweede eindrondewedstrijd op het terrein van Robur Moerzeke.