Erfgoeddag

Zondag 24 april van 10 tot 18 uur Erfgoeddag met als thema “rouwrituelen vroeger en nu” en orgelconcert in Zaffelare.

Rouwrituelen

Een verhaaltje voor het slapengaan, de koffietafel bij een begrafenis, plechtige handelingen op belangrijke levensmomenten. Het leven zit vol kleine en grote rituelen. Ze kunnen heel persoonlijk zijn of net algemeen verspreid. De exacte invulling kan verschillen en nieuwe rituelen verdringen oude die in onbruik raken.

Op Erfgoeddag tonen verschillende verenigingen – ook in Lochristi – hoe divers rituelen zijn, hun evolutie en waarom velen dit koesteren.

In Crematorium Westlede krijgt een boeiend overzicht van hoe men vroeger en vandaag omgaat met de dood: van een maatschappelijk-kerkelijk gedragen publiek gebeuren naar een geïndividualiseerde, persoonlijke gebeurtenis over grenzen van godsdiensten en vrijzinnigheid heen.

Lokale kunstenaars stellen dan ook tentoon en dit doorlopend van 10 tot 18 uur.

Meer informatie: Crematorium Westlede – Smalle Heerweg 60 – 9080 Lochristi – www.erfgoedcelviersprong.be   – www.erfgoeddag.be

Orgelconcert

De Orgelwerkgroep Zaffelare organiseert op donderdag 21 april 2016 om 20 uur in de parochiekerk van Zaffelare zijn tiende orgelconcert. Urbain De Wilde, orgel, en Inge Smedts, fluit, brengen een keur van klassieke en romantische muziek. De kerk zal ter gelegenheid van de Gentse Floraliën in de bloemen worden gezet door plaatselijke bloemisten. VVK 10 euro – ADK 12 euro. Kaarten onder meer via Urbain De Wilde 0477 4609 22 en Elise Neyt 0496 34 06 44.

De kerk zal ook open zijn op vrijdag, zaterdag en zondag 22-24 april van 14 tot 18 uur en op zondagmorgen 24 april van 10 tot 12 uur. Op vrijdagnamiddag zijn er ook rondleidingen voorzien over de geschiedenis en kunstschatten van de kerk van Zaffelare door Bert Vervaet om 14 en 16 uur.

Erfgoeddag Lochristi
 

Scroll naar boven