Feesteditie fietszoektocht 2022

Naar jaarlijkse gewoonte kan je tijdens de zomermaanden juli, augustus en september opnieuw meedoen aan de fietszoektocht doorheen de Moervaart- en Zuidledevallei. Dit jaar staat die in het teken van het 25-jarig bestaan van het Heidebos. Het weer is goed en fietsen opnieuw draaglijk na de hitte.

Het Heidebos bestaat natuurlijk al veel langer dan 25 jaar, maar zoveel tijd geleden werd het unieke natuurgebied aangekocht en vanaf dan verder uitgebouwd tot wat het nu is. De afdeling viert dus een beetje feest! De fietszoektocht leidt ons dan ook langs het Heidebos en alle andere natuurgebieden van onze afdeling.

Ga op zoek naar antwoorden op 20 vragen gelinkt aan de natuur en ook de plaatsen waar de 10 foto’s genomen zijn. Het traject van de fietszoektocht is lusvormig. Zo kan je op diverse plaatsen instappen. Je peddelt ongeveer 32 km af.

Neem vrienden mee. In groep is het altijd plezant en vele ogen zien meer dan twee. Dit jaar kan je extra punten verdienen door te zoeken naar leeuwen die her en der aan huizen zijn neergezet.

Een folder kost 5 euro. Je kan die verkrijgen op diverse verkooppunten in de gemeenten Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke-Waas en Stekene.

Adressen waar je de folder kan kopen? www.heidebos.be/fietszoektocht en je kan deze ook via diezelfde webpagina bestellen.

Scroll naar boven