Fietssnelweg F4 in Beervelde heel succesvol

Het is meer dan een succes in coronatijden. De fietssnelweg langs de spoorweg in Beervelde was bij momenten bijna filegevoelig. Deze fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen is nog niet afgewerkt en het kruisen van de N449 (Beerveldse Baan) blijft gevaarlijk al zijn er plannen.

In de lockdownperiode (16 maart – 28 mei 2020), passeerden 594 602 fietsers langs de vaste telpalen op de fietssnelwegen F4 (Gent-Antwerpen) en F7 (Gent-Kortrijk). Het goede weer maakte ook veel goed tijdens deze bijna ophokplicht.

fietssnelweg f4 Beervelde Lochristi

Gemiddeld werden elke dag de meeste fietsers in Lokeren en Gent geteld. Op zondag 26 april 2020 werd de kaap bereikt van meer dan 3.500 fietsers ter hoogte van de parkbosbruggen in Gent. In de late namiddag was er zelfs een fietspiek van meer dan 500 fietsers per uur.

De sterkste stijging over de hele lockdownperiode was op de F4 in Lochristi (Beervelde station) met gemiddeld 856 fietsers per dag en dat is liefst 96,10% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook in Gent op de fietssnelweg F7 (parkbosbruggen) waren er 73,6% meer fietsers in die periode.

Er is nog werk aan de fietswinkel als je de site https://fietssnelwegen.be/f4 raadpleegt. Planningen en studies in Destelbergen en Gent (2021) voor het stuk tot in Gent en ook Beervelde. Oudenbos zit in de vergunningsfase maar de doortocht Lokeren ligt nog op tekentafels en wacht op (politieke) goedkeuringen. Veel mensen rijden recreatief alleen maar stukjes.

Fietsen zijn er in alle vormen en snelheden en dat zorgt soms voor verrassingen.

fietssnelweg f4 Beervelde Lochristi

Scroll naar boven