FilmFons – Cinema in JH Lodejo

Dit jaar kan u nog 4 filmvoorstellingen bijwonen in JH Lodejo. Een initiatief van Joris Serlippens en Alphonse Naudts. “Pulp Fiction” van Quentin Tarantino opent het rijtje op dinsdag 19 september.

Alphonse en Joris

Alphonse Naudts is de zoon van fotograaf Filip Naudts en zijn echtgenote Katrien. Al op jongere leeftijd acteerde Alphonse in televisiesketches. Hij schrijft filmrecensies die verschijnen in het magazine Nummer9080. Maar “Filmfons” kan je ook volgen op zijn Facebook pagina (hier klikken) of via zijn IG-account (hier klikken).

Joris Serlippens en Vzw Flobine bliezen vorig jaar de kerstmarkt van Lochristi terug nieuw leven in. Het organiseren van culturele activiteiten is zowat de rode draad in het leven van Joris die destijds ook de Prèhistorie Live fuiven in Lochristi (op de grens met Destelbergen) organiseerde.

FilmFons in JH Lodejo

Joris speelde al enige tijd met het idee om “iets met film” te organiseren in Lochristi. En toen leerde hij Alphonse kennen. Vanuit hun gemeenschappelijk passie ontstond “cinema FilmFons”. Met steun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) organiseert het tweetal dit jaar nog 4 filmvoorstellingen, één per maand, in JH Lodejo. Joris regelt de praktische kant, Alphonse kiest de films en zal de voorstellingen ook inleiden.

De 4 films

Het startschot wordt op dinsdag 19 september om 20 uur gegeven. Die avond wordt “Pulp Fiction” vertoond, de klassieker van regisseur Quentin Tarantino. Deze film won destijds de Oscar voor beste scenario. Op 17 oktober is “Eternal sunshine of the spotless mind” (met o.m. Jim Carrey en Kate Winslet) aan de beurt. “Loving Vincent”, over het leven van Vincent Van Gogh, is de derde filmvoorstelling in het rijtje en wordt op 21 november vertoond.

Robin Williams nog eens zien schitteren kan dan weer op 19 december in “Good Will Hunting”, met ook Matt Damon en Ben Affleck.
Geen bombastische Hollywood-producties in Cinema Filmfons, want ook hier koos Alphonse voor visueel sterke films, waarin alle genres een beetje samenkomen.

Film kijken? Plaatsje reserveren? Abonnement?

De vier films worden vertoond in JH Lodejo, waardoor er slechts een honderdtal plaatsen beschikbaar zijn. Een voorstelling bijwonen kost 5 €/persoon. U betaalt ofwel aan de kassa of u reserveert op voorhand uw plaatsje door te mailen naar Filmfons.lochristi@gmail.com. De betaling kan dan op rekening BE09363226710157. Wie graag de 4 voorstellingen bijwoont, kan kiezen voor een abonnement dat slechts 15 euro kost.

Scroll naar boven