Flanders Horse Event Beervelde

Jean Marie
2 reactie(s)
Flanders Horse Event 2015 d'Heyboght Beervelde

© JMDB

Ze zijn aan de tiende ‘grote’ editie toe van dit internationaal tornooi dat kleinschalig en lokaal startte in 1995. Dit jumpingtornooi lokt duizenden bezoekers naar het groen van d’Heyboght in Beervelde.

Dit jaar nemen topruiters uit meer dan 20 landen deel. De prijzenpot is dit jaar verhoogd tot 202.500 euro. Wie zondag de finale wint, ontvangt 30.000 euro.

Flanders Horse Event 2015 d'Heyboght Beervelde

Ze zijn er gisteren 5 augustus al aan begonnen en Lochristinaar ging even gezonde paardenluchten snuiven op dit uitermate verzorgd internationaal event.

Het programma is divers en uiteenlopend maar er zijn alvast twee hoogtepunten. Op zaterdagavond gaat een veulenveiling door, de Belgian Warmblood Foal Auction.

Op zondag 9 augustus wordt de vijfdaagse afgesloten met twee grote wedstrijden, de Battle of the Clubs finale en vanaf 15.30 uur de finale CSI** en CSI***.  Er wordt eveneens een familiedag georganiseerd met animatie en netwerken is één van de doelen van dit gebeuren.

Flanders Horse Event 2015 d'Heyboght Beervelde

Bij dit prachtig weer verwachten ze meer dan 20.000 bezoekers die gratis kunnen genieten van paardentopsport met ruiters die reeds deelgenomen hebben aan de Olympische Spelen en vele internationale wedstrijden. Ook gastronomisch is er veel te proeven.

Alle informatie vindt u via www.flanders-horse-event.com/sport/programma en vorig jaar schreven we dit www.lochristinaar.com/nieuws/flanders-horse-event-het-paardenfeest-voor-jong-en-oud

Flanders Horse Event 2015 d'Heyboght Beervelde