Flanders Horse Event Beervelde 2016

Jean Marie
0 reactie(s)
Flanders Horse Event Beervelde 2016

© JMDB

Van 3 tot 7 augustus 2016 zijn paarden en ruiters te gast in stoeterij D’Heyboght in Beervelde voor een internationale jumping CSI3* en veel andere wedstrijden.

Met een budget van 1.25 miljoen euro en 50 standhouders in het Vipdorp heeft dit tornooi zich de afgelopen jaren naar de top gewerkt. Het hoogtepunt situeert zich op zondag 7 augustus met 2 Grote Prijzen. Liefst 440 paarden en 180 ruiters uit 27 landen komen naar Beervelde afgezakt. Men verwacht zo’n 20.000 bezoekers. De inkom is gratis, de parking kost 5 euro.

Flanders Horse Event Beervelde 2016

Het begon allemaal heel bescheiden in Beervelde, liet Patrick Gansbeke op de persvoorstelling horen. Men kon voor de eerste editie amper 3 standhouders overtuigen naar D’Heyboght te komen maar al die jaren werd hard verder gewerkt om dit Horse Event tot een grote publiekstrekker en sinds 2006 tot een internationaal topevent te laten uitgroeien.

Programma

Flanders Horse Event Beervelde 2016

Woensdag 3 augustus om 10 uur begint het allemaal met de selectie ‘Battle of te Clubs’ en van 13 tot 19 uur zijn er wedstrijden CSI2 op verschillende hoogtes.

Donderdag 4 augustus start men al om 8 uur en in verschillende klassen zijn er CSI2 en CSI3 wedstrijden. Om 20.30 uur is het aan de Masters CSI3 en om 22.30 start de Afterwork Party.

Op vrijdag 5 augustus wordt eveneens om 8 uur gestart met CSI12 en CSI13 springconcours om ’s avonds dan - vanaf 22.30 uur - te starten met de Ladies White Night with a touch of Pink Party.

Flanders Horse Event Beervelde 2016

Veulenveiling

Op zaterdag 6 augustus eveneens een goedgevuld programma maar speciaal hier is de veulenveiling. Vanaf 15.30 uur worden ze voorgesteld en ook te koop aangeboden dit in samenwerking met het BWFA of Belgian Warmblood Foal Auction. Verkopers en kopers vinden elkaar en deze topveulens trekken dan korte tijd later de wijde wereld in.

Zondag wordt het absoluut hoogtepunt met de Battle of the Clubs Finale om 13 uur, een demonstratie van de Belgian Driving Association en om 16 uur de Grand Prix 1m55, een CSI3 wedstrijd.  

De totale prijzenpot van het Horse Event bedraagt meer dan 200.000 euro.

De demo Belgian Driving Association promoot het mennen waarbij antieke rijtuigen van gemiddeld 100 jaar, meestal door hen gerestaureerd, worden ingezet.

Culinair

Wie van culinaire hoogstandjes wenst te genieten kan terecht in de Business Club Experience waar je de keuken van Sergio Herman kan proeven. Op 5 augustus wordt een uitgebreid viergangendiner geserveerd en neemt men je mee achter de schermen. Champagne Pommery is één van de partners net als château La Marzelle, Grand Cru Classé Saint-Emilion.

Flanders Horse Event Beervelde 2016

Family Day

Ook dit jaar is er ‘Family Day' op zaterdag. Het wordt een familiegebeuren met medewerking van studio 100 artiesten maar ook met springkastelen, steltlopers, ponyritten, schminkers, … Ook kabouter Plop komt langs.

Alle informatie vind je via www.flanders-horse-event.com - www.equibel.bewww.fei.org en www.galop.be