Flanders Horse Event weekend

Jean Marie
0 reactie(s)
Flanders Horse Event Beervelde 2016

© JMDB

Zaterdag en zondag waren alweer topdagen. Het weer zat mee, de kinderen amuseerden zich, veulens en ook een embryo werden geveild. Op zondag waren de antieke koetsen en natuurlijk de Grand Prix de grote evenementen. De editie werd afgesloten met de ‘battle of de Clubs’.

Het begon allemaal woensdag onder een nat gesternte maar vanaf donderdag liet de zon zich zien en het mooie weer hield de ganse tijd aan.

Flanders Horse Event 2016 kabouter Plop

Op zaterdag konden de kinderen genieten van kabouter Plop en Studio 100 die de Family Day verzorgden.

Flanders Horse Event 2016 Pommery

Paardensport heeft een glamour- en glittergehalte. Het is een sport waar je plaats en wat centen voor nodig hebt. Het trekt dan ook beau monde en ook de standhouders brachten een exclusief segment mee naar Beervelde. Gastrocultuur, exclusieve wagens en juwelen, lekkere bubbels en Le Manoir d’Alexandre uit Aveyron tekenden ook present.

Veulenveiling

Flanders Horse Event 2016 veulenveiling

De Belgian Warmblood Foal Auction (BWFA) was de publiekstrekker op zaterdagavond. Zij steunden met de verkoop van het schilderij ‘Jumping’ van de Nederlandse kunstenares Marli Hommel het Kankerfonds en dat bracht 4.000 euro op.

Vorig jaar was er een uitschieter op deze veiling met 62.000 euro voor een veulentje. Die piek werd niet gehaald met 48.000 euro voor Quickstep van de Middelstede maar het totale bedrag kwam uit op 541.000 euro.

Er werd ook een embryo geveild voor 30.000 euro. Vader is Alicante en Copito zal het op de wereld zetten.

Koetsenparade

Flanders Horse Event 2016 koetsenparade

Flanders Horse Event 2016 koetsenparade

Zondagnamiddag kon men ook genieten van een koetsenparade. Oude koetsen (100 jaar) in topconditie en menners die mee terug gingen in de tijd. Etiquette ook met steevast hoed en handschoenen. Mooi defilé van wat ooit het snelste transportmiddel was, soms ook beveiligd tegen rovers en ander schorremorrie met honden.

Grote Prijs - Prijs OCP

Flanders Horse Event 2016 Jonna Ekberg

Vorig jaar won de Zweedse Jonna Ekberg en ook dit jaar dong ze mee naar de overwinning. Een foutje op de laatste hindernis deed haar de das om en ze strandde op de vijfde plek ondanks de snelste tijd.

Flanders Horse Event 2016 Maximilian Schmid

Flanders Horse Event 2016 Constant Van Paesschen

De overwinning was voor de Duitser Maximilian Schmid die als voorlaatste de barrage reed. Hij versloeg in extremis Constant Van Paesschen met 7 honderdsten van een seconde. Slechts 15 van de 59 combinaties stootten foutloos door naar de superfinale en slechts 4 combinaties reden een foutloos parcours.

Vincent Lambrecht werd derde met 44.64 seconden of 15 honderdsten meer dan de winnaar. Hij werd uitgeroepen tot beste ruiter van het tornooi.

Veel toeschouwers vooral zaterdag en zondag op dit topevent. We spraken met amazones Jonna Ekberg en Jillian Terceira, die deze Jumping hoog op de agenda zetten en van Beervelde houden als één van de outdoortoppers.

Flanders Horse Event 2016 Beervelde