Flashback

Marleen Rogiers
1 reactie(s)
Flashback

Tekst Marleen - Foto Bennie Vanderpiete

Ijzingwekkende  psychologische thriller

Blackwood Bay is een uitgestorven claustrofobisch gehucht waarin iedereen elkaar kent, met veel sociale controle en wantrouwig naar vreemden. Voor Alex een intrigerende locatie om er het alledaagse plattelandsleven te filmen. En ook om in haar verleden te duiken.  Een verleden dat  zo traumatisch is dat ze het merendeel vergeten is.  Maar dat er in Blackwood Bay iets ergs gebeurd is met Alex en haar vriendin, staat vast. En er verdwijnen nog altijd meisjes.  Alex is vastbesloten om de mysteries in haar eigen verleden te onthullen.

Maar dan stuit ze op het heersende wantrouwen. Waarom filmen als er toch nooit iets gebeurd?  Wie is ze feitelijk? Waarom al die vragen over de vermoorde en verdwenen meisjes?

Wie kan Alex nog vertrouwen en wie niet? En wie is ze zelf eigenlijk?

Flashback

De auteur speelt grandioos met het geheugen van de personages. Het geheugenverlies van Alex is een hefboom om allerlei zaken uit het verleden naar voor te laten komen. Het boek heet dan ook niet voor niets Flashback.

Eens je begint te lezen is er geen ontkomen aan. Je wordt in het verhaal getrokken. Gegevens worden spaarzaam gegeven waardoor de spanningsboog blijft.

Voor wie houdt van complexe en krachtige verhalen met uitgediepte personages. Met een verrassende en onvoorspelbare plot waar je paf van staat.

Watson SJ. 2020. Flashback.Nederlandse Vertaling Ambo/Anthos Amsterdam en Caecile de Hoog. 441 blz.