Fototentoonstelling “Spes Nostra” – een terugblik

Bennie
0 reactie(s)
Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Bijna 500 bezoekers kwamen het voorbije weekend naar zaal Sint-Hubertus in Zaffelare voor de tentoonstelling “Spes Nostra”. Een terugblik met nog eens een groot deel van de tentoongestelde foto’s.

Uit het werk van een tiental fotografen – zowel Urbex specialisten als lokale fotografen die op “ontdekkingstocht” gingen in de voormalige school – had De Nieuwe Ontginning 37 foto’s geselecteerd en op groot formaat laten afdrukken. Foto’s die het verval van het leegstaande pensionaat, de kleuterschool en de lagere meisjes- en huishoudschool illustreerden.

De tentoonstelling lokte heel wat volk. Zowat 500 bezoekers kwamen niet enkel naar de foto’s kijken, maar ook herinneringen ophalen. Vooral op zondag, toen was er ook het aperitiefconcert van Zafflo en co, was er een erg mooie opkomst. Ook de twee filmpjes die vertoond werden konden op heel wat interesse rekenen.
Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 2

Een erg mooi initiatief van De Nieuwe ontginning dat fel gesmaakt werd. Daarom contacteerden we de lokale fotografen die deelnamen aan de expositie (met uitzondering van Eric Van der Jeugdt die een ingreep onderging). Allen waren ze bereid om hun foto’s langs deze weg nog eens te tonen, voor iedereen die er nog eens van wil genieten of voor zij die er het voorbije weekend niet bij kon zijn.

Het verval van Spes Nostra door de lens van Lut Laureys, Dannie Driedijk, Laurence Van den Broucke, Pieter-Jan Deduysschaever, Marc Kruiminck en Bennie Vanderpiete.

Fotoreeks
(Klikken op het facebook logo om de reeks te openen).