Gastronomisch Lochristi

Herfsttijd betekent ook gastronomisch epicurisme met verschillende culinaire gidsen, keukenprinsen en prinsessen. Een Lekker Lokaal overzicht.

De Michelingids moest gisteren ook verschijnen maar de gebeurtenissen in de Lichtstad gooiden roet in het bord. Dit jaar 60 jaar maar dat zal later gevierd worden. Gault Millau verscheen wel en dit kunnen we alvast brengen.

De Lozen Boer

We starten bij het diamanten jubileum van de Lozen Boer. Drie generaties en 60 jaar topgastronomie in Zeveneken. Niet alleen het restaurant wordt gesmaakt maar ook de feestzalen worden veel gevraagd voor huwelijken, babyborrels, recepties en meer. De familie Neyt blijft culinaire hoogstandjes serveren. Gault Millau 14/20

d'Oude Pastorie

d'Oude Pastorie Hijfte Gault Millau 2015

In de voormalige pastorie van Hijfte zijn Jan Audenaert en Ann Stevens begrip geworden. d’Oude Pastorie haalde vorig jaar een Michelinster en Jan werd viskok 2016 met een ode aan de hondshaai, vroeger zeepaling genoemd. Innovatief en gedurfd maar zeker gesmaakt. Gault Millau 15/20.

Renard

Renard Beervelde Gault Millau 2015

Een derde adresje is restaurant met feestzaal Renard op de uiterste grens in Beervelde. De Renardeau is al een hele tijd geleden uitgebrand maar verrees uit de as. Mooi, lekker en betaalbare gastronomie. Gault Millau 13/20.

Topgastronomie in verschillende deelgemeenten. Binnenkort nog toppers in Lochristi zelf en Zaffelare? We kijken er alvast naar uit. Eindejaar nadert en cocooning.

Meer informatie: www.delozenboer.bewww.oudepastorie.be –  www.renard-beervelde.bewww.gaultmillau.be/nl

 

Scroll naar boven