GBS Lochristi speelt 'De Stille Rust'

Bennie
0 reactie(s)
toneel GBS Lochristi stille rust

© Bennie Vanderpiete

Nog twee dagen en dan is het opnieuw lachen geblazen in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool van Lochristi. Voor het vijfendertigste jaar op rij brengen de leerkrachten en het toneelteam van de gemeentelijke basisschool Lochristi/Beervelde, drie voorstellingen van een avondvullend amusant toneelstuk.
Dit jaar koos men voor “B&B De stille rust”, een blijspel in 5 bedrijven van Werner Van Branteghem.

toneel GBS Lochristi stille rust

De regie is ook deze keer in handen van een leerkracht. Isabelle Schatteman leidt momenteel de repetities en neemt ook nog een rol voor haar rekening. Elly De Cock is dit jaar de inblazer, Els Naudts de toneelmeester en het licht en geluid is in handen van Bert Schollaert, Peter Dhondt en Bob Boon.

toneel GBS Lochristi stille rust

Een wat ouder koppel (Freddy De Wilde en Nancy Raes) woont vlak naast hun funerarium “De eeuwige rust”. Doordat hun hoogzwangere dochter Marijke (Cristine Poppe) bij haar vriend introk, kwamen er thuis enkele kamers vrij. Een ideale gelegenheid om een B&B te openen met de toepasselijke naam “De stille rust”. Poetsvrouw Aïsha (Isabelle Schatteman) brengt alvast de kamer in orde.

Maar een B&B naast een funerarium, dat vraagt om problemen. Zeker als het funerarium plots een bed te kort heeft en de begrafenisondernemer dringend weg moet naar een tweedaags congres. Met de hulp van zijn assistente Suzanneke (Kathy De Cock) dumpt hij dan maar vlug een lijk (Luc Dhont) voor twee dagen in het bed van de B&B.

toneel GBS Lochristi stille rust

Net op dat moment ontvangt zijn vrouw, geheel onverwacht, al de eerste gasten: een koppeltje (Sophie De Geest en Rony De Smet) dat 25 jaar getrouwd is. Het duurt niet lang of ze nemen de benen en dus kan de kamer opnieuw verhuurd worden aan een getrouwde man (Alex Dewart) die die een rustig plekje zocht voor zijn nummertje met stoeipoes Natacha (Ann Van den Berghe).

toneel GBS Lochristi stille rust

Tot plots zijn echtgenote (An Van Laere) opduikt in de B&B. En het lijk….dat verdwijnt steeds. Uiteindelijk kan men niet anders dan de politie (Robin Verschuere) inschakelen.
Maar ook die staat voor een raadsel want…het lijk verdwijnt steeds?

toneel GBS Lochristi stille rust

“De stille rust” wordt opgevoerd op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari om 20 uur en zondagmiddag 24 januari om 15 uur. Deuren gaan open een half uurtje voor aanvang.

Kaarten zijn nog te verkrijgen aan de ingang of vooraf bij het personeel van de gemeentelijke basisschool, en kosten 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Reserveren kan u ook per mail secretariaat@gbslochristi.be of telefonisch 09 331 53 61.

toneel GBS Lochristi stille rust

Lochristinaar.com mocht bij een van de voorbije repetities aanwezig zijn en, tussen het lachen door, de nodige foto’s maken.

Een kleine selectie kan u alvast hier bewonderen. De volledige reeks brengen we dan in een nabeschouwing, net na de drie voorstellingen.

Maar voordien kan u zelf de ontknoping meemaken tijdens één van de drie voorstellingen. Veel plezier!