Gemeenteraad 26 mei

De verkiezingen zijn dan voorbij en het politieke stof kan wat gaan liggen. Vreugdetaferelen aan de ene kant wellicht en wonden likken aan de andere kant. We lichten de belangrijkste punten toe.

Mededelingen

De boomplantactie kostte 932 euro en er werd voor 727 euro signalisatie gekocht.

Asfalteringswerken

De gemeente heeft elk jaar een bedrag uitgetrokken voor asfalteringswerken. Binnenkort gaat men de toplaag vernieuwen in de Stationsstraat en dit op het stuk N70 tot Sint-Baafsdreef. De kosten worden geraamd op 62.786 euro.

Grondinnemingen

IMEWO wil een elektriciteitscabine plaatsen in Cootveld, Kapiteinstraat, Oude Veldstaat, Lichtelarestraat en Doornikstraat. Het gaat om de inname van telkens zo’n 25 m².

Verkavelingswijziging Lichtelarestraat

Op 28 januari 2014 werd aan de verkavelaars het bewijs van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek opgestuurd voor een aanvraag tot verkavelingwijziging betreffende gronden gelegen in de Lichtelarestraat (29 loten waar volgens de huidige verkaveling 9 loten zijn voorzien). De kosten voor de aanleg van de rioleringswerken en de nutsleidingen zijn ten laste van de verkavelaar. Tijdens het openbaar onderzoek werden geen schriftelijke bezwaren ingediend.

Rekening 2013 van de kerkfabrieken.

Het centraal kerkbestuur moet jaarlijks, vóór 1 juni, de rekeningen van de kerkfabrieken indienen bij de gemeenteoverheid en bij de provinciegouverneur. De gemeenteraad moet zijn advies over deze rekeningen verlenen aan de gouverneur binnen een termijn van 50 dagen na ontvangst van de rekening. De gouverneur dient zich ten slotte uit te spreken over de goedkeuring binnen een termijn van 200 dagen.

Kerkfabriek Sint-Niklaas (Lochristi) – exploitatie: 32.093,02 euro – Investeringen: 11.445,17 euro

Kerkfabriek O.L. Vrouw en Sint-Petrus (Zaffelare) – exploitatie: 8290,79 euro – Geen investeringen.

Omdat het budget op de functie investeringsbeleggingen werd overschreden en de hiervoor noodzakelijke budgetwijziging niet werd uitgevoerd, wordt voorgesteld een ongunstig advies te verlenen.

Kerkfabriek Sint-Daniël (Beervelde) – exploitatie: 35.692,22 euro – Geen investeringen

Kerkfabriek Sint-Eligius (Zeveneken) – exploitatie: 18.442,55 euro – investeringen: 0,44 euro

Omdat de budgetten op de hoofdfunctie 23 “Privaat patrimonium” en op de functie 436 “investeringsbeleggingen” werden overschreden en de hiervoor noodzakelijke budgetwijziging niet werd uitgevoerd, wordt voorgesteld een ongunstig advies te verlenen.

Kerkfabriek O.L. Vrouw Middelares (Hijfte) – Exploitatie: 13.421,17 euro – geen investeringen.

Gemeentelijk basisonderwijs

De facultatieve vakantieverlofdagen worden vastgelegd op 10 november 2014 (brugdag) en 26 januari 2015 (dag na schooltoneel) en dit voor beide vestigingen.

Sinds 1 september 2003 werken de schoolbesturen van de gemeenten Lochristi, Destelbergen, Melle en Moerbeke samen in de scholengemeenschap 'Reinaert'.

Dit levert een aantal voordelen op met onder meer financiële stimuli door het departement Onderwijs. Het beheercomité stelt voor de samenwerking te bestendigen voor de volgende 6 schooljaren.

 

Scroll naar boven