Het ABC volgens corona – deel 2

Evy Erauw heeft een passie voor taal. En dat uit zich niet alleen in haar werk als logopediste, maar ook in haar hobby’s. Het geschreven woord is één van haar grote liefdes en dat herken je in haar humoristische schrijfsels. Nu ook te lezen op Lochristinaar.com. Vandaag het vervolg van het ABC volgens corona. We pikken de draad terug op bij de letter “N”.
 

N van Nee-ik-moet-toch-geen-mondmasker-dragen-want-ik-word-toch-niet-ziek-filosofie

kende veel volgelingen onder twintigers die vaak last hadden van het Superman Syndroom (zie verder) en de eigenzinnige oudere bevolking die in opstand kwam bij elke vorm van vrijheidsbeperking (waarbij in rechtse kringen snel de term 'politiestaat' viel). Ze waren herkenbaar aan het inpalmen van je persoonlijke ruimte tijdens persoonlijk gesprek, zonder inzicht hoe intimiderend dit ervaren werd door de gemondmaskerde medemens.
 

O van oranjehuid  

Huidaandoening, vermoedelijk tot stand gekomen door veelvuldige blootstelling aan zon, zand en chloorwater, die veel gelijkenissen vertoonde met die van Donald Trump.  Bij aanvang schreeuwden de slachtoffers om bleekwater en waren ze vastbesloten een muur te bouwen. Na intensieve behandeling werd geen blijvende schade vastgesteld.

P van poging tot (t)huiswerk 

Een nobel streven dat enkel tot succes leidde bij kinderloze volwassenen, de exemplaren met kinderen probeerden tevergeefs kwalitatief werk af te leveren zonder verdovende middelen voor zichzelf of hun nageslacht. Tenzij het nog om kleuters ging, werd vooral op het aantal verwekte kinderen gevloekt gezien elkeen wekelijks een volwaardig takenpakket diende door te mailen naar hun leerkracht en dit tijdens de kantooruren moest verwezenlijkt worden. Meermaals werden minderjarige figuranten gespot tijdens professionele meetings waardoor een variant van het spel 'Waar is Wally?' terug populair werd.

Q van vrijwillige quarantaine

Sinds de sluiting van café's en het sociaal isolement kwamen meerdere relaties onder druk te staan. Enkele eigenaars van een tweedeverblijf verkozen soms spontaan voor volledige isolatie om hun relatie te redden.  

R van rolschaatsgekte

Kon zich zowel binnen- als buitenshuis afspelen. In geval van verslaving konden de ouders bij het ochtendgloren gewekt worden met atypische geluiden die achteraf geïdentificeerd werden als geluid van “rollend materieel”. Er zijn gevallen bekend waarbij kleuters om 7 uur in de ochtend aan het ouderlijke bed bedelden om de rolschaatsen vast te klikken om er vervolgens vijf uur lang in te zweten, al dan niet met sokken aan. Gedurende de voltooiing van de rolschaatsopleiding werden kleine hartaanvallen vastgesteld bij ouders wanneer de kinderen letterlijk onder de eettafel verdwenen. De geruststellende schreeuw: 'Niets aan de hand' en een opgestoken duim kwamen frequent voor maar boden weinig rust bij de getroffen ouders. 

S van Superman Syndroom

Overtuigde aanhangers die rotsvast zonder mondmasker gingen winkelen zonder afstand te bewaren tot andere winkelbezoekers vanuit vermeend bovennatuurlijke, onsterfelijke krachten. De redenering dat je anderen beschermde door zelf een mondmasker te dragen, werd door hen afgedaan als hoax.

T van tikkertje  afstand 

Een overlevingsstrategie op de speelplaats die door kinderen uitgevonden werd ten tijde van de 'kleine bubbels' op school. 

Of T van tiener-tinder-bos

Een ontmoetingsplaats voor tieners om elkaar en de grenzen van hun social distancing te ontmoeten in een natuurlijke omgeving. Om de horizonten te verruimen en grenzen te verleggen werden hierbij geregeld hersencellen gedood met alcohol. Ook werd een spoor van afval achtergelaten om de plaatselijke bevolking op de hoogte te brengen van hun aanwezigheid. Vanuit een kampgevoel werd hierbij meermaals een kampvuur aangemaakt met het aanwezige droge hout dat 's morgens door de lokale bevolking gedoofd werd (een indirecte manier om hen bij het kampgebeuren te betrekken wordt vermoed).

U van Uitvindingsgen 

Door de verspreiding van het coronavirus via de lucht wordt het '”uitvindingsgen”, bij menig jongeling aanwezig, geactiveerd. Teletijdsmachines, voeldozen, kampen, buitenverblijven, simulatievliegtuigen, proevertjeswinkels, aai – dier – winkels, … noem maar op, je kan het zo gek niet bedenken of het is wel in één of andere huiskamer uitgevonden door een klein genie.

V van virtueel tooghangen

Tooghangen vanuit je living of bed, excentriekelingen durven het zelfs in pyjama en op wekelijkse basis, al dan niet met of zonder drank.

W van wandelaars 

Een grote diversiteit werd door onderzoekers opgemerkt en onderzocht. Werd er één enkel exemplaar gespot, kon dit wijzen op een vluchtactie uit de huislijke bubbel. Werd de volledige bubbel in kudde gesignaleerd, bleken de minderjarigen meestal in gegijzelde toestand aanwezig, onder dreigement van minder schermtijd.  

X van Xal-wel-in-Nederland-op-café-gaan-en-shoppen

In een poging zich ongestoord in vrijheid te kunnen blijven bewegen, proberen eigenzinnige Belgen dit uit in ons buurland. De aanwezigheid van een draaiende camera leek de einzelgängers niet te storen in hun prille geluk. Gelukkig maar want kort nadien werden de grenzen gesloten.

Y van yeti – kapsel, beter bekend als 'coronacoupe'

Complete wildgroei aan beharing, die extreme vormen durfde aannemen bij vrouwen met een uitgroei en mannen, zowel boven als onder de kin als op het hoofd doordat kapperszaken, ondanks het straffe lobbywerk, uiteindelijk net als alle andere winkels moesten sluiten.

Z van zwembadgekte

Zwembaden vol chloor rezen tijdens de warme coronamaanden als paddenstoelen uit de grond. Wanneer zelfs een waterzonnetje zijn intrede deed bij een geweldige temperatuur van 12° C sprongen door – chloor – benevelde – kleuters spontaan in hun uniform (badpak) en bleven hier vervolgens de hele dag binnen in rondhuppelen, zonder in de buurt te komen van het zwembad. Bij tocht aan de kuiten werden kniekousen spontaan aangetrokken. Onderzoek wees uit dat deze kleuters getekend bleken voor het leven en dit gedrag hun hele verdere leven bleven verderzetten, sommigen eindigden later op miss-verkiezingen.
 

Evy heeft een eigen “my feel good “ blog, vol met leuke teksten. Surf zeker eens naar https://fishsticksonthewall.jimdofree.com/ . Binnenkort krijgt u hier ongetwijfeld meer te lezen van Evy.

Scroll naar boven