Highway to Hell met Hilde Dosogne

Hoe een uitdaging een idee met een plan werd: het uitlopen van de legendarische maar gevaarlijke Marathon des Sables in Marokko. Koop het boek en steun een goed doel!

Hilde Dosogne, bio-ingenieur en woonachtig in onze gemeente, liep dit jaar de 35ste Marathon des Sables uit. Wat een puike prestatie! Respect! Ze maakte deel uit van het Gentse TraKKs team waarvan ze sinds 2019 ook ambassadeur is. Haar ervaringen en belevingen schreef ze neer in een boek: ‘Highway to Hell. Hoe ik de 35ste Marathon des Sables uitliep.

Het is een prachtig relaas van de bovenmenselijke inspanningen, de relaties, de voorbereiding en evaluatie van deze huzarentocht.

Hoe kom je tot zoiets?

Voor Hilde kwam de uitdaging van Tom Waes, die in 2010 de Marathon, met veel hulp en ondersteuning en een kapot lijf, uitliep. Als hij dat kan, kan ik dat ook! En zo begon ze te lopen.

Ze deed er een jaar over om vlot 5 km te lopen, maar dan verlegde ze telkens haar grenzen, om uiteindelijk voldoende fit te zijn voor de ultieme start in oktober dit jaar. In 6 dagen liep ze maar liefst een kleine 240 km, doorheen zanderig en lastig terrein met temperaturen tot 50°C.

Naast alle voorbereiding, is het volgens Hilde even belangrijk dat je voldoende vertrouwen hebt in jezelf, dat je het kan. Pas dan lukt het ook.

Highway to Hell Marathon des Sables Hilde Dosogne Lochristi

De opbrengst van het boek wou Hilde schenken aan een goed doel.

Haar keuze viel op BIG Breast International Group against breast cander – zie https://www.bigagainstbreastcancer.org/. Zij doen onderzoek naar borstkanker, dewelke nog steeds een van de meest gediagnosticeerde vormen van kanker ter wereld is. Met dit boek wil Hilde zowel een mentale als een financiële steun zijn voor allen, die met borstkanker te maken hebben.

Het boek kost 15 euro en wordt uitsluitend verkocht ten voordele van BIG. Het is te koop bij Hilde, die per mail bereikbaar is via hilde.dosogne@gmail.com of via deze  https://eshop.trakks.be/en/Store/Product/Details/233272-Product_ed_hilde_dosogne_dosogne_highway_to_hell#.YcAwFmjMJPY   

Dosogne Hilde 2021. Highway to Hell. Hoe ik de 35ste Marathon des Sables uitliep. Copyright 2021 Hilde Dosogne – 108 blz. 15 euro.

Scroll naar boven