Hoezo ‘Elk een boom’ gratis?

Wat een contradictorisch gegeven is me dat. Eerst is er de grote kaalslag op iedere struik en boom die boven het maaiveld uitsteekt, om er vervolgens met die kaalheid toch maar het maximum aan bouwrijpheid uit te persen.

En dan janken dat er binnen onze gemeente helaas weinig natuurwaarde te vinden is.

'Bomen en struiken spelen een zeer belangrijke rol in het behoud van de biodiversiteit', heet het bij het gemeentebestuur van Lochristi. 'Veel insecten en vogels zijn aangepast aan het leven in de buurt van specifieke (inheemse) planten. Zangvogels zoals mezen, roodborstjes en lijsters broeden in hagen en houtkanten en leven van de insecten die daar voorkomen.'

En dus heeft ieder particulier adres gratis recht op één boom of drie struiken of een stuk kleinfruit als symbolische Wiedergutmachung tegenover de oprukkende verstedelijking die als een tsunami over onze gemeente blijft rollen. Een ongelijke strijd is het, als je het mij vraagt. Voor iedere put die gegraven wordt om een boom te planten wordt een andere volgestort met beton. Bouwkranen zijn de nieuwe woudreuzen, de dirigeerstokken van de projectontwikkelaars.

Ambitie en vooruitgang, geen boom die dit zal dwarsbomen, ook al worden ze gratis uitgedeeld! 

Zie https://www.lochristi.be/product/649/elk-een-boom

 

Scroll naar boven