IDM Nieuws

Wat je moet weten over de recyclageparken, propere pioniers en de zomerregeling.

Recyclageparken

Het reservatiesysteem blijft al zeker tot eind juni. Velen zijn enthousiast omdat er minder volk op hetzelfde moment aanwezig is en de wachtrijen minder lang.

Een afspraak maken kan nog steeds via https://reservatierecyclagepark.idm.be/ of ook via de groene lijn 0800 166 36.

Geen asbest

Omdat de zorgsector nog steeds voorrang heeft in de bevoorrading van veiligheids- en beschermingsmateriaal, is de aanlevering van asbest op de IDM-recyclageparken voorlopig nog niet toegestaan.

Textiel & batterijen opnieuw toegelaten

Sinds vorige week kan je opnieuw textiel naar het recyclagepark brengen. Ook de textielcontainers langs openbare wegen kunnen opnieuw gebruikt worden. Maar wat nog bruikbaar is, kan ook in de kringwinkel terecht.

Bebat

Bebat heeft de afvoer van batterijen opnieuw opgestart. Dat betekent dat je dus ook opnieuw je batterijen naar het recyclagepark kan brengen of naar een inzamelpunt in de buurt.

Aantal Propere Pioniers stijgt

Tijdens de Corona-crisis gingen heel wat inwoners op zoek naar een nieuw tijdverdrijf en dat is ook te merken in de Propere Pioniers-aanvragen die bij IDM binnenliepen. Tussen half maart en nu konden ze maar liefst 59 nieuwe zwerfvuilvrijwilligers verwelkomen, een stijging van bijna 70% t.o.v. vorig jaar. Op wandel gaan met grijpstok en afvalzak is het nuttige aan het aangename koppelen en bleek helaas ook nodig, want ook de hoeveelheid zwerfvuil steeg aanzienlijk. Overal in het straatbeeld doken wegwerphandschoenen op en zelfs mondmaskers waren terug te vinden in de natuur.

Composteersysteem afhalen

Nog een gevolg van de vrijgekomen tijd tijdens de lockdown is een toename van het aantal verkochte composteersystemen. Wie geen blijf wist met z’n grasmaaisel schakelde over op thuis composteren. Een goeie zaak, want zo belandt er ook minder afval in je groene bak. Tussen half maart en nu werden de helft meer compostbakken of -vaten gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vanaf nu kan je ook je composteersysteem weer zelf komen ophalen bij IDM na afspraak via 09 340 60 37 of mail communicatie@idm.be. Je kan wel enkel cash en gepast betalen.

Zomerregime vanaf 1 juni         

Vanaf juni wordt het zomerregime ingevoerd voor de IDM-ophalingen aan huis. Dat betekent dat de ophaalploegen – afhankelijk van de weersomstandigheden – vroeger kunnen starten. Je afval moet buiten staan voor 7 uur 's ochtends of vanaf 20 uur 's avonds de dag voordien.

Wil je steeds op de hoogte blijven van het meest recente nieuws, check dan zeker dagelijks de site te www.idm.be en hun facebook pagina.

Scroll naar boven