Jonas Van de Steene verlengt Belgische titel handbiken

Bennie
0 reactie(s)
BK Handbiken 2022 - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Deze namiddag vond in Mol-Millegem het Belgisch kampioenschap G-wielrennen plaats. Om 13 uur was er de wedstrijd voor handbikers en driewielers met aan de start – uiteraard – ook Jonas Van de Steene. Om 15 uur reden de tandems en tweewielers hun kampioenschap. In beide wedstrijden reden de verschillende categorieën samen.

Ondanks de tropische hitte ging Jonas er na het startschot onmiddellijk als een hazewind vandoor. Niemand kon ook maar enigszins in zijn buurt blijven. De beer van Zaffelare dubbelde in de wedstrijd – die een uur en een slotronde ronde duurde – het hele deelnemersveld.

BK Handbiken 2022 - © Bennie Vanderpiete

Na een sterke race met een gemiddelde snelheid van bijna 39 km/uur kroonde Jonas zich opnieuw tot Belgisch kampioen handbiken MH4 en mocht hij een nieuwe tricolore trui aantrekken. Stefaan Vanhaverbeke en Tawfiq Arifi eindigden zeer verdienstelijk als tweede en derde in deze categorie en mochten mee op het podium.

Lochristinaar was met 2 fotografen aanwezig in Mol. U mag dus binnenkort een uitgebreid verslag met fotoreeks verwachten. 

BK Handbiken 2022 - © Bennie Vanderpiete