Jonas Van de Steene verlengt Belgische titel handbiken MH4

Jonas Van de Steende kroonde zich vandaag in Melle opnieuw tot Belgisch kampioen handbiken in de categorie MH4.

Deze namiddag werd in Melle het Belgisch kampioenschap G-wielrennen gereden. Om 12.30 uur was er de wedstrijd voor handbikers en driewielers, om 14 uur werden de kampioenen bij de tweewielers en de tandems bepaald. Elke wedstrijd duurde een uur en een extra ronde. Het parcours van twee kilometer was volledig vlak, op een kleine stukje vals plat na.

Dertig deelnemers – verdeeld over vier categorieën – aan de start bij de handbikers. Opvallend was de afwezigheid van enkele Waalse toppers die vorig weekend nog sterk presteerden op de WB in Oostende. Jonas, met startnummer 24, vertrok helemaal achteraan. Papa Johan monteerde net voor de start nog snel een GoPro camera op Jonas’ bike. Een bevriend handbiker zal de beelden later verwerken in een filmpje.

Al in de eerste ronde kon een drietal zich loswerken en passeerde de meet met een mooie voorsprong: Nico Fellies (MH3), Ivan Van de Vyvere  en Jonas Van de Steene.
Jonas zette zich toen op kop en samen bouwden de drie de Feniks-ploeggenoten stelselmatig hun voorsprong verder uit.

Het tempo lag net iets te hoog voor Ivan Van de Vyvere, die na een negental ronden de rol moest lossen. Jonas en Nico bleven vooraan goed samenwerken. Op het einde draaide Jonas de gashendel nog eens open en legde het laatste rondje af in minder dan drie minuten of dus sneller dan 40km/u. Hij kwam alleen over de meet.

Jonas kroonde zich zo voor de zesde keer tot Belgisch kampioen in de MH4-klasse. Ivan Van de Vyvere en Mehdi Ouslati mochten mee op het podium. Teamgenoot Nico Fellies mocht de tricolore trui van de MH3 klasse aantrekken. Pascal Cosyns is de Belgische kampioen in de categorie MH2 en Dirk Krieckemans was de snelste bij de MT2. Laurence Vande Vyver reed als enige vrouwelijke deelneemster (WH2) een verdienstelijke wedstrijd.
Heel veel respect voor alle deelnemers, vandaag was iedereen een beetje winnaar.

Het kampioenschap in Melle was vermoedelijk de laatste wedstrijd van Jonas op Belgische bodem in 2019. Volgend weekend rijdt hij de marathon van Duisburg. De week nadien (het Pinksterweekend) staat hij aan de start in Keulen en neemt er deel aan de tijdrit en de wegrit. .

Van 11-15 september wordt in Emmen (Nederland) het wereldkampioenschap gereden. Een WK, in een buurland, waar Jonas zijn zinnen op gezet heeft.

Morgenvroeg mag u hier een uitgebreide fotoreeks verwachten van het Belgisch kampioenschap handbiken, met alle kampioenen.

 

Scroll naar boven