Kampioenenviering 2016

Jean Marie
2 reactie(s)
Kampioenenviering 2016 Tineke Boel

Zondag werden alle kampioenen van jong tot ouder, van provinciaal tot Olympisch gehuldigd in de sporthal van Zaffelare. Ook de laureaten ‘bijzondere sportverdienste’ werden in de bloemetjes gezet. Tineke Boel (Arabesk) ontving de trofee voor sportverdienste.

Ploegkampioenen

SK Lochristi was hier de grote slokop met 5 titels. TTC Lobos E werd tafeltenniskampioen in 4de provinciale B en SV Zaffelare voetbalde zich kampioen bij de reserve A.

Provinciale kampioenen

Izaak Bogaert, Rune Duquenne, Thomas Baete en Ginny Van Hecke werden in verschillende gewichtscategorieën kampioen en trainen bij judoclub Hokkaido.

In totaliteit werden 18 sportievelingen gehuldigd. Steffi Dhont werd ook nog 4de op de Belgische kampioenschappen polsstok met een hoogte van 3.60.

Matisse Barbio is jong talen en werd bij de pupillen op het BK tweemaal tweede in het discuswerpen en de 60 m horden.

Vlaamse kampioenen

Hier vier topsporters met Kato Viaene (dubbele minitrampoline B en Marie Viaene I. Zij trainen bij Flik-Flak. Stef Vervaet beoefent autocross en Martin Meiresonne is al een eeuwigheid de beste in het boogschieten met en zonder vizier.

Belgische kampioenen

Simone Van Der Elst is al even top in het boogschieten dames E. Yelena Boone werd bij de pupillen Belgisch beste op de 60 m horden en is ook provinciaal kampioene op de horden en het hoogspringen. Beste jaarprestatie ook met 1.40 meter.

Chris Dhooge zette een fenomenale prestatie neer. In de ultraloop liep hij 218 km in 24 uur en had zo’n 18 km voorsprong op de tweede.

Dries Van Den Broecke skiet en werd de beste in de reuzenslalom, de Super-G en de skicross. Hij mag in 2018 ook naar de Winterspelen in Zuid-Korea als België voldoende quota krijgt van het IOC.

Bijzondere sportprestaties

Senne Blommaert behaalde brons  op het Europees kampioenschap racketlon in Praag. Ruben Scheire, Evi Van Acker en bronzen medaillewinnaar Jonas Van de Steene werden uiteraard ook gehuldigd.

Trofee voor sportverdienste

Tineke Boel van Dans en Ballet Arabesk is de laureaat. Niet alleen choreografie maar ook bij de crea-ateliers is ze betrokken. Zo nam ze bij Ambrosiana de avondouverture op zich.

Sportfunctionaris Peter Geers verwoordde het zo:

“ Toen bij een overleg met de vrijetijdsdiensten de nominatie voor sportverdienste ter sprake kwam, kwamen we tot de vaststelling dat ze eigenlijk ook cultuurlaureaat of jeugdlaureaat kon geworden zijn. Met andere woorden, we kunnen gerust spreken van een eerste vrijetijdslaureaat van Lochristi.”

Schepen Di Nunzio gaf nog mee dat het dossier voor Uyttenhove klaar is om te worden ingediend teneinde een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen bij het Vlaams Gewest. Het bestuur hoopt in 2017 een bouwvergunning te kunnen krijgen alsook te kunnen aanbesteden. De uitbreidingswerken aan de sporthal in Zaffelare zullen in de lente worden afgerond waarop een officiële opening zal volgen waarbij bronzen medaillewinnaar Jonas Van de Steene officieel zal worden gehuldigd als ereburger.