Karateclub Shoku-Kan behaalt knappe resultaten op PK

Op het Oost-Vlaams kampioenschap Karate in Lede behaalde Karateclub Shoku-Kan uit Wachtebeke maar liefst 22 podiumplaatsen, een record aantal in de clubgeschiedenis op een provinciaal kampioenschap.

Nogal wat leden van de karateclub wonen in Lochristi en Wachtebeke. Runa Vandewege werd algemeen kampioen kumite en kata bij de preminiemen, Brecht Vlaeminck bekroonde zich tot provinciaal kampioen kata bij de senioren heren, iets wat Magali Geens  bij de dames losjes overdeed.

Thiago Buursma moest in de finale van de kata bij de preminiemen de duimen leggen in de finale en keerde met zilver terug naar huis. Bronzen medailles waren er weggelegd voor Christian Schra (kumite preminiemen), Michiel Vlaminck (kumite senioren), Yann Taelman (kumite kadetten); Marie Tuytschaever (kata en kumite junioren) en Annette Tuytschaever (kata scholieren)

Bij karateclub Shoku-Kan is men zeer tevreden en enthousiast met dit knappe resultaat op een sterk bezet provinciaal kampioenschap. Marnix De Vos, hoofdtrainer en oprichter van de club vat als volgt samen: “Dit is ons beste resultaat ooit op een Oost-Vlaams kampioenschap. Vorig jaar pakten we 16 podiumplaatsen en dat was toen ook een record. Dat we dit jaar nog beter doen is boven alle verwachtingen en doet enorm veel plezier. Iedereen heeft dan ook keihard naar dit kampioenschap toegewerkt. We pakken bovendien medailles in praktisch alle categorieën, van pupil tot senior. Dat geeft zeker goede verwachtingen voor de toekomst en bewijst dat onze keuze om heel erg in de breedte te werken rendeert”.

Scroll naar boven