KOTK-plantjesweekend 2021? Prachtscore in Lochristi

Claudine
0 reactie(s)
KOTK-plantjesweekend 2021 prachtscore in Lochristi

Tekst Claudine - Foto Bram Tack ©

Vorig weekend (18-19/9) was er weer een traditionele ‘Kom op tegen Kanker plantjesverkoop’. Nationaal werden er meer dan 328.000 plantjes verkocht. Al die plantjes werden gekweekt, verpakt en verdeeld vanuit onze gemeente.

Het plaatselijk team kon op 12 locaties in Lochristi een verkoopstandje opstellen waar 25 enthousiaste verkopers de azalea’s aanboden.  Dit jaar kon men voor het eerst naast cash ook via payconiq betalen. Ongeveer 35 % van de aankopen werd via de betaalapp van payconiq geregeld.
Voor de organisatie van het plantjesweekend is er een lokaal kerngroepje met mensen die zich al jarenlang engageren en jaar na jaar de campagne op poten zetten. Gestaag wordt het team versterkt en verjongd met nieuwe gemotiveerde vrijwilligers.
Dankzij het mooie weer en dankzij de medewerking van een aantal Lootse handelszaken, kochten de genereuze Lochristinaren dit jaar samen iets meer dan 2.200 azalea’s. Dat de inwoners van Lochristi ‘Kom op Tegen Kanker’ een warm hart toedragen was al duidelijk in 2020 toen de online-corona-editie ook goed was voor meer dan 1000 verkochte plantjes.

Kom op tegen Kanker voorstellen hoeft niet. Iedereen weet dat het een degelijke organisatie is en dat de inkomsten zorgvuldig en correct besteed worden. Haar objectieven zijn kanker vermijden,  kanker bestrijden, kanker verzachten, informatie verspreiden en beleid beïnvloeden.

Meer info over de fondsen: https://www.komoptegenkanker.be/je-geld-goed-besteed#intro
Voor onze regio heeft deze omvangrijke actie bovendien een positieve impact qua promotie voor de Gentse azalea. https://www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend/over-de-gentse-azalea

Voor de duizenden kankerpatiënten, die naast hun zware ziekte dit jaar ook nog de pandemieproblematiek moesten torsen, voor die mensen moeten we samen opkomen. Mensen van Lochristi – 2.200 keer Merci!