Kunst achter Glas: “Waar men gaat langs Lootse wegen komt men kunst tegen!”

Lokale kunstenaars een platform bieden en cultuur op een intrigerende manier in het straatbeeld brengen, dat is waar de kunstexpo Achter Glas voor staat. De tweede editie inmiddels.

Never change a winning horse! Het concept voor deze expo blijft dan ook ongewijzigd. Het potentieel aan enthousiaste deelnemers, de positieve feedback en brede verwondering van de bezoekers aan de vorige editie – in Zaffelare – liggen mee aan de basis van dit vervolg. Gevestigde namen naast diegenen die met hun werk voor het eerst de confrontatie met de buitenwereld aangaan, versterken niet alleen elkaar, maar bieden de passant op deze route een kleurrijk en gevarieerd pallet dat niet te vangen is in één woord, laat staan in één lus.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

De verschillende kunstvormen tonen ons hoe diversiteit in de praktijk er uitziet. Sommigen doen de vitrine, anderen kiezen voor een ruigere locatie. Discreet of schreeuwend om even te blijven bij stilstaan, het is een artistieke lintbebouwing waar je alleen maar vrolijk kan van worden. Laat het nu net die toegankelijkheid zijn die maakt dat kunst niet geassocieerd wordt met cultuurtempels en muffe galerijen waar de ernst van de muren druipt. Initiatieven als deze expo Achter Glas is van kunst een rode draad dwars doorheen het dagdagelijkse maken. Dichter kan je niet komen.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

60 deelnemende kunstenaars, verspreid over 56 locaties, tonen je graag het beste van zichzelf. Je kan het allemaal ontdekken en bewonderen op je eigen tempo. In één keer of opgesplitst in 3 verschillende lussen van respectievelijk 5, 8 en 6 km.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

De 2e editie van Kunst achter glas ging deze morgen van start met een ontmoetingsmoment in jeugdhuis Lodejo. Een 90-tal genodigden kwamen opdagen, voornamelijk kunstenaars maar ook heel wat mensen die een locatie aanboden voor een kunstwerk en gezinnen die deelnamen aan “Tussen deur en drempel”.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

Schepen Marie Claire Van Nieuwenhuyse bedankte haar “topteam” met voorop Sophie Mingels en Jasmien Mees – de drijvende krachten achter Kunst achter Glas – maar vergat ook Tim, Ruben en Aaron niet. De cultuurraad leverde de nodige ondersteuning opdat iedereen kon genieten van een drankje en een boterkoek.

De foto’s van “Tussen deur en drempel zijn te bezichtigen in JH Lodejo en maken deel uit van de derde lus.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

Praktische info:

Starten kan aan de achterzijde van het gemeentehuis.

Het volledige parcours downloaden kan via  www.lochristi.be/product/814/kunstexpo-achter-glas of je kan de brochure afhalen in het gemeentehuis (Dorp-West 52), Uyttenhove (Zavel 5), bibliotheek Lochristi (Kon. Boudewijnlaan 6), LDC 't Fazantenhof (Bosdreef 5C) of in de sporthal 't Veerleveld (Kan P.J. Triestlaan 1).

De expo is dagelijks te bezoeken van 18 september t.e.m. zondag 14 november, telkens van 9 tot 17 uur. En dit volledig gratis.

Binnenkort krijgt u op Lochristinaar de 3 lussen in 3 mooie fotoreeksen. Maar eerst geven we u de mogelijkheid om alvast zelf even op ontdekkingstocht te gaan.

Kunst achter glas - aankondiging - © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven