Lochristi Kort

Sportlaureaten, marsepein, vuurwerk, Brel en nog veel ander nieuws werden hier bijeengebracht in een overzicht van wat reilt en zeilt.

Het geheim van de marsepein

Op zaterdag 30 november om 14 of 16 uur in zaal Uyttenhove gaat de ‘Sinterklaasvoorstelling’ door. Speuren, koken, sporten en broeden. Met Speur- en Kookpiet, Barça de kip.

Kinderen steken de handen uit de mouwen om mee te zoeken, te zingen, te dansen, te koken, en… te proeven!

Kinderen vanaf 3 en hun ouders of opaoma’s zijn dan welkom in Uyttenhove. Het kost 6 euro (drankje voor de kids en een snoepje erbij). Reserveren? 093268827 – cultuurticket@lochristi.be

Sportkampioenen – laureaten en persoonlijkheden

Veel kampioenen weer dit jaar na de Olympische Spelen 2012.

Twee kandidaten werden dit jaar door de jury weerhouden in de categorie ‘Bijzondere Sportprestaties’.  Guy De Waële (Ju-Jitsu Damoi Kwaï) en Jonas Van De Steene (handbiken) waren dit jaar de laureaten voor bijzondere sportprestaties. Guy De Waële ontving eerder de trofee voor sportverdienste (éénmalig in een carrière!) voor zijn 8ste dan. Nu is hij 50 jaar begeleider.

Jonas Van De Steen is een handbiker en de jury apprecieerde naast zijn overwinningen in binnen- en buitenland ook zijn doorzetting en zijn positieve ingesteldheid.

De Trofee voor Sportverdienste 2013 werd uitgereikt aan Tom De Grauwe, die zich in 2000 aansloot bij Tafeltennisclub (TTC) Lobos om in 2002 aan competties te beginnen. Hij is jeugdtrainer, initiator bij de Vlaamse trainersschool en een van begeleiders van de sportkampen hier.

Dit jaar nam hij weer deel aan de Dodentocht in Bornem en we volgden het van uur tot uur. Hij bereikte de eindmeet en slaakte toen: ‘Nooit meer!’.

Brel

Op 21 november duikt de bib in het leven en de muziek van Jacques Brel. Hij overleed meer dan 35 jaar geleden in Parijs. De appreciatie voor Vlaanderenland – dat vlakke land – zijn voorouderland ging op en af. Jules De Beule vertelt en serveert op donderdag 21 november om 14 uur in de bib, Koning Boudewijnlaan 6. Het ‘Recht om te dromen’ is gratis. Reserveren? 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be

Vuurwerk

Het komt er aan. Veel vuurwerk elk eindejaar in velden en tuinen. Het mag als je toestemming hebt. Elk jaar vallen er gekwetsten, doden en veroorzaakt vuurwerk branden. Het effect op (huis)dieren is bekend.

“Feestvuurwerk afsteken (zowel op openbaar als privaat domein) zonder toelating van het gemeentebestuur is daarom verboden. Je kunt ervoor beboet worden met een GAS (zie www.lochristi.be/gas). Je vraagt schriftelijke toelating, minstens één maand vooraf. Je moet voldoende maatregelen nemen op het vlak van brandveiligheid. De gemeente geeft je pas toelating na een gunstig advies van de brandweer.”

Je vindt over vuurwerk en veiligheid deze brochure http://economie.fgov.be/nl/consument/Securite_consommateur/Produits_dangereux/feestvuurwerk

Herinrichting kruispunt Rechtstraat – Kapiteinstraat

Op woensdag 20 november is er een informatievergadering die om 20 uur start in café Center (Hijfte Center 31). De gemeente zal het project voorstellen en omwonenden kunnen dan gallen.

Lochristi KortCurieus Bos

Het eerste BelBos is aangeplant. Het is een klein stukje van Puyenbroeck waar men 700 bomen aanplantte. Curieus vzw zamelde zo’n 10.000 GSM’s en kreeg daarvoor 1 euro per stuk wat goed is voor 10.000 bomen.

Daarvan zijn er nu 700 geplant onder het toeziend oog van Freya VdB. Nog 9.300 te gaan de volgende maanden en jaren?

Telefoon – GSM – internet – TV – Vergelijk!

Op 20 en 21 november komt FOD economie naar het gemeentehuis tussen 14 en 19 uur en update je abonnementen of kaarten en pas ze aan wat jij nuttig vindt.

Breng je laatste facturen mee zodat men heel concreet advies kan geven.

Briljant

Mariette Tollenaere en Roger Valck zijn 65 jaar getrouwd. Dat vierden ze en ook de gemeente zette hen in de bloemetjes.

Scroll naar boven