Logeren in eigen dorp: Takke Tiele Huis

Toerisme in Lochristi en hier ook logeren? We gingen op bezoek bij Bed and Breakfast accommodaties, al zijn er maar twee in Lochristi.

In de Rechtstraat 26 in Zaffelare vind je B&B ‘Het Takketiele Huis’ of zoals Hilde het nader specificeert: ‘Bed en Bakker’. Er wordt geen ontbijt geserveerd, maar er zijn twee bakkers enkele tientallen meters verder gevestigd. Het Takketiele Huis(zintuiglijke inspiratie) is veel meer dan 2 gastenkamers maar we houden het hier bij wat toeristen richting deze vakantielogies brengt.

Hilde Boone en haar man kochten het huis enkele jaren geleden en startten met de verbouwingen. Sinds december 2014 kun je er 2 kamers (Curcuma en Amarant) huren. Alle ruimtes hebben de naam van een kruid. Elke kamer heeft een badkamer en toilet en is geschikt voor 4 personen. Ze situeren zich op de eerste verdieping. Beneden vindt men de gemeenschappelijke zit- en eethoek.

Er is ook een keuken voor wie zelf graag een maaltijd bereidt. Gasten kunnen ook in de tuin zitten.

De zaal en het keramiekatelier liggen volledig aan de andere kant van dit huis.

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis

Wie verblijft er in een B&B hier?

Hilde: “ We hadden al Fransen, Spanjaarden en Grieken die een weekendje ‘België’ doen en Brugge, Gent en Brussel bezoeken. Ook mensen die in de haven werkzaam zijn gedurende enkele dagen komen hier. Verder bezoekers aan festivals in Puyenbroeck, feestgangers van naburige zalen of de eigen zaal, die dan hier overnachten. Er logeerden hier al Engelsen die de amateurronde van Vlaanderen fietsten. De ‘verste’ gasten kwamen uit Argentinië, drie meisjes die een meer alternatieve Europareis maakten met het openbaar vervoer. Ze kwamen naar hier omdat ze ook graag een workshop ‘pottendraaien’ meepikten. Binnenkort komt er een fietsfamilie hier logeren op weg naar de kust.

Het is leuk mensen van overal te ontmoeten, taalbarrières met handen en voeten te doorbreken. Soms is het ook minder leuk als men ervan overtuigd is dat de badkamer geschikt is als ‘buitenrookruimte’ of als men van de kamer een sauna probeert te maken wanneer iedereen weg is.”

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis

Welke reservatiemogelijkheden zijn er?

“Er bestaat nog geen sterrenklassement voor dit type van logies. We maken vooral publiciteit via https://nl.airbnb.comhttp://www.vlaanderen-fietsland.be en via http://www.booking.com (vanaf 20 juli).

Reserveren via de telefoon of de website kan ook. Afhankelijk van het seizoen, kost een  kamer ongeveer 58 euro per nacht, een week 350. Wie een maand blijft, betaalt 1.050 euro.”

Hilde heeft ook een diploma ‘klanktherapie’ en je kunt er workshops pottenbakken volgen.

Meer informatie: www.takketiele.behttps://www.facebook.com/TakkeTieleHuishttp://takketiele.blogspot.be

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis klanktherapie

B&B Zaffelare Het Takke Tiele Huis pottenbakken

Scroll naar boven