LoKort

Een barokconcert, het overlijden van Dirk, diamanten huwelijk, 200 jaar Zusters van Liefde, cultuur, topsport en 15 jaar Imalink.

Concert

Met muziek van Händel, Scarlatti, Bach en andere componisten nodigen Anne De Prest (sopraan – Jan Devlieger (blokfluit en klavecimbel en Sandra Vandergucht iedereen uit naar hun barokconcert.

Deze concerten vinden plaats op vrijdag 8 mei 2015 om 20 uur in de Sint-Elisabethkerk, Groot Begijnhof, Sint-Amandsberg en op zondag 10 mei 2015 om 15 uur in de Sint-Martinuskerk, Baarle-Dorp, Drongen.

Kaarten zijn te verkrijgen aan 8 euro voor volwassenen en 2 euro voor 12-18 jarigen. Kinderen gratis. Voor informatie en reservaties kan u terecht op halewijnconcerten@gmail.com – 0476 29.38.86

Overlijden Dirk Van Kerckvoorde (64)

De bezieler van wat ooit praatcafé 't Naaldeken was is onverwacht overleden. Hij werd net geen 65 jaar. Of hij nu 'breinaald' werd genoemd of 'Fitti' – één ding staat vast en dat is het feit dat hij jong gestorven is.

Gemeente viert diamanten huwelijk

Op maandag 27 april vierden Léon De Vriendt en Margaretha Depouille hun 60 ste huwelijksverjaardag. Ze werden op 2 mei door de gemeente in de bloemetjes gezet.

200 jaar Zusters van Liefde in Zaffelare

U kon er al uitgebreid over lezen maar nog even het feestprogramma voor deze week:

http://home.scarlet.be/fpz/zvl_200/Overzicht%20festiviteiten%20mei%202015.htm

Eerder verschenen www.lochristinaar.com/blog/viering-en-boek-bij-een-200ste-verjaardag

Jonas Van de Steene

Hij won gisteren zondag de wedstrijd handbiken in Dendermonde.

Reinaert samenzweerdersmonument

Ter gelegenheid van zijn 30-jarig bestaan smukte Marnixring Bloemenland in 2015 met nieuwe panelen het Reinaert samenzweerdersmonument op. Dit monument werd destijds (6 mei 1997) aan de gemeente Lochristi geschonken. Ter herinnering hieraan wordt op 7 mei 2015 een kleurenfoto aan het gemeentebestuur overhandigd. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door schepen van cultuur Marie-Claire Van Nieuwenhuyse.

Imalink 15 jaar jong

Imalink is 15 jaar actief in de ICT-sector. Ze vieren dit op zaterdag 9 mei in het kasteel van Saffelaere met medewerkers, klanten en trouwe leveranciers. Gastsprekers zijn gouverneur Jan Briers en burgemeester Yves Deswaene.

Scroll naar boven