LoKort

101 jaar, opbrengst 4-urenloop, een filmvoorstelling over nostalgisch verleden, VROB radio, het verwarmingsfonds en een stukje buurtweg dat verdwijnt. Dit vind je allemaal in deze LoKort.

101

Gisteren zondag 6 december vierde Maurice Weewauters zijn 101ste verjaardag. De gemeente zet hem vandaag in de bloemetjes in rustoord Sint-Eligius (Sint-Elooistraat 56).Meer dan een eeuw geleden een mooi Sinterklaascadeau ongetwijfeld.

Editie 2015 van de 4 urenloop & spinning

De sportieve inspanningen hebben weer eens fantastisch geloond en hebben in totaal 4.244,04 euro opgebracht voor 11.11.11.Van een prachtig resultaat gesproken!

Video club Spotlicht Lochristi

De club nodigt u uit op de première van hun nieuwste film en dat gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis op vrijdag 11 december 2015 om 19.30 uur.

“Lochristi een bloeiende gemeente”. Als opwarmertje wordt het publiek verwelkomd met 4 kortfilmpjes. Het LoS of sierteeltmuseum in Zaffelare – de begoniateelt 50 jaar geleden – met de moed der wanhoop over de harde vorst in november 1980 en het begoniafestival anno 1958.

VROB

VROB Evenementenradio Lochristi

De evenementenradio, die herboren werd bij LoPlage, gaat van 10 december om 16 uur de ether in en dit tot 24 december 2015 om 16 uur. 

14 dagen lang luisteren via 97.2 MHz of via www.vrob.be  

Buurtweg Pensionaatstraat

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om buurtweg 54 Pensionaatstraat te Beervelde gedeeltelijk af te schaffen. Het dossier ligt gedurende de periode van 7 december 2015 tot en met 7 januari 2016 – alle werkdagen van 9 tot 12 uur – ter inzage op de technische dienst, Dorp-West 52 te Lochristi.

Gedurende deze periode kunnen bezwaren en opmerkingen schriftelijk aan het college van burgemeester en schepenen van Lochristi worden toegestuurd of mondeling worden meegedeeld aan de burgemeester of aan een door hem aangewezen ambtenaar.

Verwarmingspremie

OCMW Lochristi

Nu de winter voor de deur staat, is het voor veel mensen niet evident om hun huis te verwarmen. Voor bepaalde doelgroepen komt het Sociaal Verwarmingsfonds financieel tussenbeide bij facturen voor huisbrandolie of verwarmingspetroleum en bulkpropaangas.

Een verhoogde verzekeringstegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering en een beperkt inkomen, in schuldbemiddeling of collectieve schuldenregeling zitten en de verwarmingsfactuur niet kunnen betalen zijn criteria waaraan moet worden voldaan. De maximumtussenkomst bedraagt 210 euro.

Het exacte bedrag is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid brandstof die aangekocht werd. De aanvraag moet worden ingediend bij het OCMW 60 dagen na levering. www.ocmwlochristi.be

 

Scroll naar boven