LoKort

In deze LoKort sport en cultuur

Judoclub Hokkaido

Op woensdag 11 februari 2015 ontvangt judoclub Hokkaido Lochristi Ilse Heylen als gasttrainer. Ilse komt in de club les geven van 18 tot 20.30 uur aan de leden van de tweede en derde groep. Na de trainingen maakt ze voldoende tijd vrij om op de foto te staan van mensen die dit willen.

Ilse is u ongetwijfeld bekend als een geduchte internationale judoka die al diverse overwinningen op haar palmares kon schrijven. Wegens een schouderblessure miste ze vorig seizoen enkele tornooien.

Nu is ze hersteld en is weer volop in de running ook internationaal. Onlangs won ze nog de Panamerican Open van Santiago de Chili en behaalde ze brons op de Panamerican Open van Miami.

Wie Ilse aan het werk wil zien kan vrijblijvend komen kijken in de dojo. Kan. P.J. Triestlaan 1 te Zaffelare.

Ondertussen werden ook de provinciale kampioenschappen gehouden en dat was een groot succes. Ginny Van Hecke nam deel bij de U15 – 48 kg,

Victor Tuytte behaalt zilver bij de U15 -60 kg met 2x yuko en 1x Waza Ari wat meteen een duidelijke overwinning is.

Elias Smeulders U15 – 66 kg werd voor de tweede maal provinciaal kampioen. Hij zat samen met clubgenoot Robin Clémént in dezelfde poule. In de finale werpt hij zijn tegenstander met Ko Uchi Gari en bijgevolg een volle ippon. Robin wordt tweede en verloor alleen van Elias.

Julie Vanden Bossche keert zonder medaille terug, net als Robin Van Hecke.

Izaak Bogaert U18 – 55 kg behaalt brons. In zijn eerste kamp moest hij aantreden tegen de Belgische kampioen en voor het brons wint hij met een armklem. Zo mogen vier van de zeven deelnemers doorstoten naar de Regionale Kampioenschappen.

Kunst tijdens het Lichtfestival

Wie richting Gent gaat voor het Lichtfestival kan ook genieten van kunstwerken van Zuz. Ze nam recent nog deel aan de grote Lo-arttentoonstelling en nu kan je ander werk van haar genieten in het Baudelopark.

Poëzie

De Poëzieweek loopt van 29 januari tot 4 februari. Aan de balie van de Bib in Lochristi krijg je op Gedichtendag ( donderdag 29 januari) een postkaart met een inspirerend gedicht cadeau en dit zolang de voorraad strekt.

Mien De Winter aan zee

Vanaf 31 januari tot einde maart stelt Mien De Winter tentoon in De Haan. Midwinterbeelden – www.midwinterbeelden.be – kan je elk weekend bezoeken van 11 tot 18 uur. Misschien een idee na uitwaaien aan zee? www.dewintermien.wordpress.com

Scroll naar boven