Long May You Run krijgt een vervolg

Bennie
1 reactie(s)

Tekst & titelfoto Bennie Vanderpiete ©

Gisteren nodigde Long May You Run uit voor een bedankingsmoment. Daar werd ook het eindbedrag van de actie bekend gemaakt en een tipje van de sluier gelicht over een mogelijk vervolg.

Hommage voor het goede doel

“De warmste week” besloot om in 2019  – na 2 schitterende edities in Puyenbroeck – zijn tenten op te slaan in Kortrijk. Toch toonde Lochristi zich van zijn warmste zijde met 2 “grote acties”. Eén ervan was “Long May You Run”.
Het begon ’s morgens met Anne en Pascal die in alle vroegte, van de woning van Chris De Vuyst in Zaffelare, naar Sint-Denijs-Westrem liepen. Daar gaven ze “de fakkel” door aan een 35-tal moedige wandelaars. Zij zouden naar het podium van Studio Brussel in de Guldensporenstad wandelen.

Onderweg een aantal “instapplaatsen” waar – ondanks de barre weersomstandigheden – telkens een groepje dappere stappers aansloten bij de groep. Onvergetelijk ook de hommage aan Chris De Vuyst - met het muzikale intermezzo van Chris Corn – op de  stopplaats in Harelbeke. Uiteindelijk bereikten een 100-tal wandelaars het Nelson Mandelaplein.

Op het podium van Music for Life kon initiatiefneemster Ilse Martens dan al een cheque tonen van 8.000 euro. Dat geld - de voorlopige opbrengst van de actie - zou volledig geschonken worden aan OIGO (“Opgeven Is Geen Optie”) , een organisatie die Chris De Vuyst nauw aan het hart lag.

Bedankingsmoment

Gisteren was er dan het bedankingsmoment van “Long May You Run”. Alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers die meegeholpen hadden, waren uitgenodigd voor een glaasje en (zelfgemaakte) hapjes. Het zaaltje van de bibliotheek van Lochristi was met ca 70 deelnemers goed gevuld. 

Gedurende de hele receptie werden de foto’s – van de loop- en de wandeltocht in barre omstandigheden, het optreden in Harelbeke en de passage op het podium – getoond, aangevuld met een greep uit de vele positieve reacties op de sociale media.  

Met de woorden ”Opgeven Is Geen Optie” verwelkomde Roger Praet, echtgenoot van Chris De Vuyst, de aanwezigen en bedankte hen voor hun komst. Ook een delegatie van OIGO was aanwezig.


 
Toen ik het boekje “Long May You Run” schreef, én het vorig jaar op de wereld losliet, had ik in gedachte de droevigste bladzijde uit mijn leven om te slaan. Maar het werd voor mij een uitgesponnen, weliswaar warm, verhaal ook” vervolgde Roger. “De making of van deze actie beleefde ik aanvankelijk als toeschouwer maar het duurde niet lang of ik werd meegezogen in dit spontaan enthousiasme. Maar niemand die beter geplaatst is dan Ilse, de motor achter dit alles om dit toe te lichten

Ook Ilse Martens blikte nog even terug  op het enthousiasme van alle deelnemers en - vooral - op de warmte van de hele groep.

Een warmte die nog steeds voelbaar is. We werden als het ware een grote familie. Long May You Run was een te mooie ervaring om zomaar te klasseren en kan nog andere goede doelen aan. Er komt dus een vervolg op deze actie. Misschien al dit jaar, anders zeker in 2021.” Een boodschap waarop velen gehoopt hadden.  

Waarna de delegatie van OIGO de definitieve cheque in ontvangst mocht nemen met het eindbedrag van 8.300 euro. In de loop van de maand april zal Long May You Run bekend maken wanneer het vervolg zal plaatsvinden. 
(Foto's © Bennie Vanderpiete & Annick Gentier)

Veel plezier met onze fotoreeks van het bedankingsmoment (op onderstaande foto klikken om de reeks te openen).