Loop Michiel Hendryckx tegen het lijf

En geniet intussen van het prachtige stuk natuur dat de Kalkense Meersen zijn. Met zijn openluchttentoonstelling “Onderweg” maakt Hendrykx je compagnon de route.

Michiel Hendryckx voorstellen is een open deur intrappen. Deze persoonlijkheid die met zijn unieke blik gebeurtenissen, plaatsen en mensen fotografeert, verdiende reeds zijn sporen. Hij werkte mee aan kunst- en theaterprojecten en publiceerde al heel wat boeken en maakte succesvolle programma's voor radio en televisie. Denk maar aan “De Bende van Wim” of “Het Bourgondisch complot”. In het Weekblad van De Standaard kom je hem tegen als columnist.

Michiel Hendryckx - © Evarist Ganzelever

Het natuurgebied Kalkense Meersen – op een boogscheut van Lochristi – is op zich al een uitstap waard. 845 hectare aaneengesloten natte en bloemrijke graslanden, weids en stil en een van de laatste Scheldemeersen. Een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk maakt dit gebied voor iedereen toegankelijk. Nog tot 17 september neemt de 2,3 kilometer lange fototentoonstelling je mee op ontdekkingstocht naar onverwachte plaatsen en ontmoetingen, overweldigende landschappen en intieme decors uit binnen- en buitenland. 20 foto's die naadloos overgaan in de omgeving. Van Greenwich tot het muziekbos bij Ronse. Een catalogus geeft je meer duiding. Wie wil krijgt via de QR-codes bij de foto's meer uitleg door Michiel zelf. Voor kinderen is er een doe- en zoektocht met Ridder Kaspers.

Michiel Hendryckx - © Evarist Ganzelever

Met de wagen of fiets start je aan de Parking Kerk in Kalkendorp. De fotowandeling zelf start aan knooppunt 28 in de Uitbergsestraat. Een catalogus is gratis te bekomen in het bakje aan de kerk, bij diverse horecazaken in Kalken en Laarne, Sociaal Huis, Gemeentehuis en bibliotheekfilialen…

Michiel Hendryckx - © Evarist Ganzelever

Michiel Hendryckx - © Evarist Ganzelever

 

Scroll naar boven