#mercivanuitmijnkot – U doet toch ook mee?

Bennie
0 reactie(s)
Lochristi #Mercivanuitmijnkot

© Bennie Vanderpiete

De coronacrisis moet haar hoogtepunt nog bereiken. Maar nu al groeit bij de hele bevolking de bewondering voor al het medisch personeel, de zorgverleners en iedereen die zich in “de frontlinie bevindt”. Tijd om die mensen een hart onder de riem te steken.

België telt ongeveer 133.000 zorgkundigen en 150.000 verpleegkundigen. Ook in Lochristi werken heel wat mensen in de zorgsector.De afgelopen dagen verspreidde zich een bijzondere oproep via sociale media. Een oproep die ondertussen ook door de diensten van onze gemeente gedeeld werd.

Iedereen wordt gevraagd om op vrijdag 20 maart - morgen dus - om 12 uur 's middags een wit laken uit te hangen en gedurende één minuut te applaudisseren vanuit ramen, deuren en vanop balkons.
Hiermee wil men zorgverleners, vrijwilligers en iedereen die ons door deze moeilijke corona-tijden helpt, een hart onder de riem te steken. Ook voor de bevolking wordt nu duidelijk wordt welk risico zij lopen de komende weken tot maanden. De volledige zorgsector staat echt in de vuurlinie. Met deze kleine symbolische actie steken we hen een hart onder de riem. Een mooi initiatief en een lichtpunt in donkere tijden.

We denken dan bijvoorbeeld ook eens aan de leerkrachten die voor de kinderopvang moeten zorgen, de veiligheidsdiensten, het winkelpersoneel dat zorgt dat we nog eten kunnen kopen, de apothekers, het personeel van het openbaar vervoer enz.

Productiehuis Sylvester trok een hele reeks BV's aan de mouw om deze actie te steunen onder de hashtag #mercivanuitmijnkot.
Onder andere Thomas Vanderveken, Dina Tersago, Otto-Jan Ham, Daan, Jan Verheyen, Veerle Baetens, Hans Bourlon, Evelien Bosmans, Vic De Wachter, Veronique Leysen, Wouter Torfs, Lien Van De Kelder, Wim Opbrouck en tientallen anderen sporen Vlaanderen aan om vrijdag een wit laken uit het raam te hangen en 's middags om 12 uur luid te applaudisseren.
Om "Merci" te zeggen, en "Hou moed". U doe toch ook mee?