Michelinsterren in de buurt

Na Gault Millau was het aan Michelin om zijn jaarrapport te publiceren. We lazen dat het goed was. Hoe ver moeten we nu gaan om een sterrenrestaurant te genieten?

In Lochristi zijn er geen sterrenzaken en dat is niet nieuw. In Zingem Ouwegem heb je het restaurant Benoit en Bruno De Witte, in Gent (al jaren een constante) Jan Van den Bon, in Berlare Donk de Lijsterbes. In Sint-Martens-Latem is er de Orangerie, verbonden aan de Auberge du Pêcheur maar die verliest nu zijn Michelinstatus.

Nieuw in Gent zijn Vrijmoed – vroeger de souschef in het Hof van Cleve – en Danny Horseele die naar de Ghelamco Arena kwam. In Dudzele moest hij stoppen – na een gerechtelijke beslissing – maar sinds augustus is hij actief aan de Ottergemsesteenweg Zuid 808. (Ingang H 4de verdiep)

In Dudzele (Brugge) had hij twee sterren en na amper enkele maanden hier krijgt hij er één. Dit jaar had hij dus ook drie sterren op 2 locaties.

De driesterrenzaken blijven en dat zijn de Karmeliet en Hertog Jan in Brugge en het Hof van Cleve in Kruishoutem.

Geen grote verrassingen dit jaar en de culinaire ‘Place to Be’ is Brugge met in de buurt ook een tweesterrenrestaurant en 5 met 1 ster.

Sommigen verliezen, anderen behouden hun status en er komen er ook bij. Margaretha’s in Oudenaarde behoudt zijn ster. Het is gevestigd in een zeer historisch waardevol gebouw en het is er lekker toeven.

Meer informatie: www.benoitdewitte.bewww.janvandenbon.bewww.lijsterbes.behttp://vrijmoed.bewww.margarethas.bewww.auberge-du-pecheur.be

Scroll naar boven