Mondmaskers komen

Jean Marie
0 reactie(s)
Mondmaskers

Tekst - Foto's JMDB/Bennie Vanderpiete

Wanneer komen de mondmaskers er aan? Kunnen het kapsalon in het WZC, de voetverzorging in ’t Fazantenhof en het strijkatelier ook open? We vroegen het aan de verantwoordelijken van onze gemeente.

Mondmaskers

Op het openbaar vervoer zijn ze verplicht sedert 4 mei en vanaf maandag ook voor wie bij de kapper of de nagelstudio binnenstapt. Velen hebben er al gekocht bij de apotheker of middenstand, al kan de kwaliteit erg verschillen.

De mondmaskers, besteld via de Meetjeslandse groepsaankoop, komen er binnenkort aan. Ze zullen bij de invoerder zijn rond 25 mei. De bedeling gebeurt normaal gezien in de laatste week van deze maand. Ze werden wel degelijk veilig bevonden (na alle heisa vanuit een welbepaalde politieke hoek in het Meetjesland). Ook Zelzate liet testen uitvoeren. Het UZG vond ze veilig. Eens in ons bezit, zullen we deze zo snel mogelijk in enveloppen steken (dienen per adres uitgesplitst te worden volgens het aantal gedomicilieerden) om deze nadien aan de inwoners te bezorgen. Zodra we hierover concrete informatie hebben, communiceren we dat.

t Fazantenhof sociaal centrum Lochristi

Kapsalon, voetverzorging en strijkatelier?

Kapsalons gaan maandag open, nagelstudio’s ook en winkels zijn dat al bijna een week.In deze diensten van de gemeente werken soms ook zelfstandigen, die het lastig kunnen hebben in Coronatijden. Bovendien zijn soms kwetsbare personen met een beperkter budget er klant. Die moeten nu opschuiven naar duurdere alternatieven op de vrije markt.

wzc woonzorgcentrum Sint Pieter Lochristi

Kapsalon en voetverzorging in het WZC en het naai- en strijkatelier in de Schoolstraat worden voorlopig niet opgestart. Het woonzorgcentrum is gebonden aan hetgeen door de overheid wordt opgelegd. Daarnaast bekijken we het ook in functie van de personeelsbezetting. Iedereen helpt waar de nood het hoogst is en wat mogelijk is. De essentiële verzorging van de rusthuisbewoners blijft centraal staan.  Ook het lokaal diensten centrum is tot nader order nog steeds gesloten en bij de mogelijkheid van een (gedeeltelijke) heropstart zullen ook hier steeds de extra te nemen hygiëne – en veiligheidsmaatregelen in combinatie met de beschikbaarheid van personeel primeren.

naai strijkatelier Lochristi Schoolstraat