Mooimakers en IDM belonen 3 Lootse scholen

Jean Marie
0 reactie(s)
Mooimakers IDM belonen 3 Lootse scholen

Tekst JMDB

IDM en Mooimakers belonen scholen en verenigingen voor hun Operatie Proper en dat bracht hen allemaal samen 36.231 euro op. In Lochristi namen 3 scholen deel. De GO! Basisschool Leefschool Eikenkring in Zeveneken ontving 528 euro, VBS De Weg-Wijzer Zaffelare 711 en VBS Sint-Jozef Lochristi 1.500 euro.

Voor het derde jaar op rij organiseerden IDM en Mooimakers (het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort) het project Operatie Proper. 34 scholen en 9 verenigingen uit het IDM werkgebied engageerden zich afgelopen jaar om op de eigen terreinen en daarbuiten acties te ondernemen om het rondslingerende zwerfvuil terug te dringen. Geen twee maar drie scholen uit Lochristi vielen in de prijzen. 

De scholen gingen creatief aan de slag om het zwerfvuil in hun buurt aan te pakken. Maandelijks trokken alle deelnemers minstens een keer op pad om het zwerfvuil op te ruimen, maar ze organiseerden ook heel wat acties om het de kiem in te smoren: genoeg vuilnisbakken op de juiste plaatsen, kraantjeswater op het menu, koeken en boterhammen in brooddozen, ludieke en leerrijke spelnamiddagen, … IDM ondersteunde hen hierbij inhoudelijk en stond hen bij met een hele vloot aan educatief- en opruimmateriaal.

Deze inzet wordt bekroond met een financiële beloning tussen 150 en 1.500 euro, afhankelijk van het aantal leerlingen of leden. In totaal werd 36.231 euro verdeeld onder de 43 deelnemers.

Meer info? www.idm.bewww.mooimakers.be