Muziek, fijne gasten en koers. Dat is VROB!

Het laatste weekend van de maand… dus is het terug VROB-tijd. Deze keer uitzonderlijk een uurtje minder lokale radio. Al blijft er genoeg tijd voor heel wat leuke muziek en interessante praatgasten.

Het is bijna weekend. En voor onze schoolgaande jeugd betekent dit zelfs het begin van een extra lange paasvakantie. Vanaf zondag zou het zonnetje dan een tandje bijsteken en het kwik de hoogte injagen. Maar evenementenradio VROB zorgt vanaf deze namiddag al voor “een goede vibe”. Hun mobiele studiowagen staat nu al klaar op zijn vaste stek op de parking van AD Delhaize. En om 16 uur beginnen ze er dan aan. Niets te vroeg, want door het zomeruur verliezen ze zaterdagnacht een uurtje zendtijd.

The Boss’ Choice met “De Chroniqueur”

Op zaterdag- en zondagnamiddag – telkens van 15 tot 17 uur – presenteert Dirk Vanluchene “The Boss’ Choice” (TBC). Met, net voor het nieuws van 16 uur, de tweede aflevering van “de Chroniqueur”. Evarist Ganzelever neemt in zijn nieuwe rubriek de actualiteit onder de loep.
En dan is een kwinkslag nooit veraf. U kan het morgennamiddag ook exclusief herbeluisteren op Lochristinaar.com, uw lokale nieuwsblog.

VROB Maart 2021 © Bennie Vanderpiete

Zaterdag belt Dirk met Luc Vincent, voorzitter van de “Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021”, en met Bert Vervaet. Zij zullen het uitgebreid hebben over 800 jaar Zaffelare en de geplande festiviteiten. Zondagnamiddag volgt dan een gesprek met Koen Van Imschoot, zaakvoerder van Sleeplife, over de nieuwe coronamaatregelen voor niet-essentiële winkels die vanaf morgen in voege gaan.

VROB Maart 2021 © Bennie Vanderpiete

Op de aperitief

Radiovrouw Dominique krijgt zondag – tussen 11 en 13 uur – Karen Anderson virtueel “Op de aperitief”. Karen presenteert bij de Lootse evenementenradio op zaterdagvoormiddag, van 10 tot 12 uur, “De muziekamazone”. Samen met Karen grasduint Nicky in “40 jaar VROB”.

VROB maart 2021  © Bake a party en unsplash

Net na het middagnieuws, is er de “Music on Sundays” deze keer gebracht door Claudine. Ook “Bake a party” uit Beervelde komt op de aperitief voor een gesprekje over bakwaren, cupcakes en taarten en workshops. 

VROB Maart 2021 © Bennie Vanderpiete

Back in Time

Zondag, om 17 uur, heeft Nicky dan oog voor lokaal talent. Na “Talentenjacht” keert Gilbert dan terug in de tijd. In “Back in Time” – zondag van 18 tot 19 uur – draait hij een uur lang verzoeknummers. Allemaal hits van weleer, net als vorige maand gekozen door de verschillende afdelingen van OKRA.

VROB Maart 2021 © Facepeeters
(© Facepeeters)

Het laatste uur met Florian Vermeersch

Zondag, na “Back in Time”, is er traditiegetrouw “Het laatste uur”. En afsluiten doet het team van VROB deze keer met een knaller. Als alles verloopt zoals gepland hebben ze tussen 19 en 20 uur een gesprek met Florian Vermeersch, profwielrenner bij Lotto-Soudal. Hij zal dan net gent-Wevelgem gereden hebben.

Florian presteerde dit seizoen al erg sterk en droeg zelfs even de witte trui (“beste jongere”) in Parijs-Nice. Vandaag rijdt Florian de E3 Saxo Bank Classic (vroegere E3 Harelbeke prijs) en de komende weken mogen we hem verwachten in nog een aantal klassiekers, o.m. de Ronde van Vlaanderen. Die sportieve carrière combineert het Loots wielertalent met zijn studies geschiedenis aan de UGent en zijn politiek ambt als gemeenteraadslid.

Verder, heel wat muziek en leuke programma’s met Eric, Wim, Geoffrey Nelson, Dj Dreken, Karen Anderson, Jasper, Ann, Bob, Dj Derovere, Patrick, Mike Van Vooren, Gilbert, Nicky en Dirk.

Evenementenradio VROB vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be of via de FM-band op 97,2 MHz.  

(Foto’s © Facepeeters , Bennie Vanderpiete, Koen Van Imschoot, Bake a party en Unsplash)

Scroll naar boven