Muziekschool Lochristi viert 35ste verjaardag – wie heeft nog filmpjes en foto’s?

De muziekschool Lochristi bestaat 35 jaar en dat wordt op zaterdag 9 maart gevierd in het complex Uyttenhove. Een uitgelezen gelegenheid om samen te komen, herinneringen op te halen en deel te nemen aan een workshop of de grote “Muziekschool Nostalgia Quiz”. Ook radio VROB is aanwezig en zal tal van optredens live uitzenden.

Het feestprogramma

De muziekschool Lochristi werd in 1989 opgericht als “Muziekschool Gina Lefebure” en is sindsdien een gevestigde waarde in Lochristi.  De school telt ondertussen meer dan 400 leerlingen  en 27 leerkrachten en onderscheidt zich nog steeds door haar unieke aanpak waarbij men de nadruk legt op de individuele ontwikkeling van elke leerling en liefde voor muziek.

De voorbije decennia vierde de muziekschool de “speciale” verjaardagen telkens met een musical. In 2004, voor de 15de verjaardag was er “Fame”. Nadien volgden The Wiz” (2009), “Footloose” (2014) en “Shrek” (2019). Voor de 35ste verjaardag geen musical maar een groot jubileumfeest op zaterdag 9 maart in complex Uyttenhove waarop alle (oud-)leerlingen, leerkrachten en vrienden en sympathisanten van de school welkom zijn.

Programma

Een en ander begint om 14 uur met een aantal workshops voor kinderen. Om 14 uur is er de muziekinitiatie voor kleuters, om 15.15 uur is er een workshop Bucket percussie (vanaf het 1ste  leerjaar) en 16.15 uur is er een workshop Ukelele (vanaf het 3de leerjaar). Volwassenen kunnen genieten van de live concerten, die VROB ook uitzendt (te beluisteren op 97,2MHz of vrob.be). Ondertussen is de bar geopend zijn er kermishamburgers, pulled pork, pulled chicken & kaaskroketjes te verkrijgen aan de foodtruck.

Om 17 uur is er dan het reüniemoment “Musical”. Iedereen die ooit meespeelde in een van de grote musicalshows en/of lid was van de musicalafdeling wordt vriendelijk uitgenodigd om langs te komen, herinneringen op te halen en samen de leukste tunes opnieuw te zingen!

Ken Lee, Transpeltia, RBTV, Ginatius, De Smurfen… Ging je ooit mee op muziekkamp? Ken je nog de kampliederen? Dan mag je niet ontbreken op het reüniemoment “Muziekkampen” om 18.30 uur.
Verder is er ook de hele namiddag een tentoonstelling met foto’s van de muziekschool.


De nostalgia quiz?

Op zaterdagavond, om 20 uur, is er de grote Muziekschool Nostalgia Quiz waarbij de algemene muziekkennis en de kennis van de muziekschool getest worden. Deelnemen kost 6 euro/persoon en kan in ploegen van 3 tot max 5 personen. Behalve “eeuwige roem” zijn er voor de winnaars ook prachtige prijzen voorzien onder de vorm van bioscooptickets en drank- en merchandisingvouchers. 

Deelnemen?

Het grote jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 9 maart vanaf 14 uur in het complex Uyttenhove Zavel 5, 9080 Lochristi) en is (behalve de  deelname aan de quiz) gratis. Inschrijven is noodzakelijk voor de quiz en aanbevolen voor wie graag aan een van de workshops of reüniemomenten deelneemt. Alle info vindt u ook op de speciale pagina van de website van de muziekschool (hier klikken).

De rechtstreekse link naar het inschrijvingsformulier vindt u hier (klikken op deze link).

Wie heeft nog foto’s, filmpjes of memorabilia?

De muziekschool  is nog op zoek naar foto's, video's en andere memorabilia van de voorbije 35 jaar en in het bijzonder van de periode 1989-2012. Foto’s en video’s kunnen geupload worden via de website van de muziekschool (hier klikken). Heb je leuke fysieke herinneringen zoals postkaartjes, schoolagenda's, flyers en wil je deze ter beschikking stellen voor de tentoonstelling? Deze mogen binnengestoken worden bij de muziekschool (Koning Boudewijnlaan 9, Lochristi) op dinsdag en donderdag (15.30-22 uur), woensdag (12.30–21 uur) of zaterdag (9-16 uur). Deze worden op de dag zelf getoond op de tentoonstelling en ook toegevoegd aan het digitale archief van de muziekschool.
 

Scroll naar boven