Muziekschool Lochristi viert met virtueel Kerstconcert

Corona noopt ons tot inventiviteit. En dat is niet anders voor de Muziekschool Lochristi. Dit jaar geen Kerstmarkt en ook geen optreden in de kerk. Maar wel een oproep om een filmpje in te sturen en zo mee te werken aan een virtueel Kerstconcert.

Eerder deze week kwam het bericht dat er in Lochristi vanaf 14 december terug activiteiten mogen plaatsvinden voor jongeren beneden de 13 jaar: o.m. de jeugdbewegingen, het deeltijds kunstonderwijs en de muziekscholen. Goed nieuws, maar niet voor de muziekschool Lochristi. Doordat zij gebruik maken van de lokalen van de Gemeentelijke Basisschool Lochristi, is een “herstart” momenteel niet aan de orde.

Muziekschool digitaal

De voorbije maanden gaf de MuLo (Muziekschool Lochristi) al blijk van heel wat creativiteit. Elke Paasvakantie gaan ze met een honderdtal kinderen en 25 begeleiders op muziekkamp. T.g.v. de Corona lockdown werd dit kamp te Pelt geannuleerd. Maar de kampleiding en de kookploeg bleven niet bij de pakken zitten en stoomden een virtueel muziekkamp klaar.
In april volgde dan de nieuwe website, een digitaal platform met heel wat mogelijkheden.
De traditionele instrumentenvoorstelling kon zo – begin juni – online gebeuren, o.m. met een schitterende filmpje van “Bella Ciao” (https://www.lochristinaar.com/nieuws/muziekschool-schittert-met-bella-ciao-en-vernieuwde-website). Op de kersverse site volgde in september dan een virtueel leerplatform.

Virtueel Kerstconcert

En nu – met het Kerstfeest in zicht – wordt de vernieuwde website opnieuw uitgebreid met de pagina “Muziekschool viert Kerst”. En op die pagina komt er een heus virtueel Kerstconcert.
De MuLo geeft iedereen de kans om een leuk filmpje in te sturen. Je kan zelf een liedje spelen op je instrument of iets zingen. Maar ook een mooi voorgelezen gedicht of een leuk dansje is meer dan welkom! En je hoeft hiervoor geen lid zijn van de muziekschool. Alle filmpjes zijn welkom en kunnen ge-upload worden via de website (rechtstreekse link: https://www.tijdvoormuziek.eu/mulo-viert-kerst/virtueel-kerstconcert-2020). Elke dag gebeurt er een update zodat je filmpje uiterlijk de dag nadien te bewonderen is. En de eerste filmpjes staan ondertussen al online. 
Laten we er samen een prachtig muzikaal kerstfeest van maken!” klink het bij Simon Neyt, directeur van de muziekschool.

Kerstkaartactie

Ook de Muziekschool zet – net als de gemeente Lochristi – een Kerstkaartactie op het getouw. De leerlingen van de muziekschool worden uitgenodigd om een kaartje, een knutselwerkje of een tekening te maken voor de bewoners van het WZC Sint-Pieter.
De kaartjes kunnen gepost worden in de brievenbus van de Muziekschool (tegen de gevel van het gebouw in het “brandweerstraatje” naar de speelplaats van GBS Lochristi). Wie liever een leuke boodschap online verstuurt, kan een foto maken van zijn/haar kaartje of tekening en die uploaden via de kerstpagina op de website van de muziekschool (rechtstreekse link:  https://www.tijdvoormuziek.eu/mulo-viert-kerst). De digitale wensen zullen dan uitgeprint en aan de bewoners van WZC Sint-Pieter bezorgd worden.

Eén van de eerste filmpjes die geplaatst werden voor het virtuele kerstconcert is het mooie “Belle qui tiens ma vie” van zanglerares Helena. We delen het hier alvast. 

 

Scroll naar boven