Naaktkalender Chiro te koop

Jean Marie
0 reactie(s)
naaktkalender chiro Reinaert Lochristi

Tekst JMDB - Foto's Bennie Vanderpiete - Filip Naudts

Chiro Reinaert gaat bouwen en dat kost natuurlijk veel. Het oudercomité tekent mee aan de plannen. Er moet natuurlijk geld worden bijeen gebracht en deze naaktkalender is te koop bij verschillende handelaars en alvast een steentje naast andere activiteiten in de loop van 2020.

chiro Reinaert Lochristi

Filip Naudts legde een deel van de foto’s vast. Het was niet evident in tijden van ‘blootcensuur’ zoals Filip dat mooi kadert nu de monokini heel zeldzaam is geworden. De kalender is te koop bij verschillende handelaars.

Fleur (Chiro Reinaert)

“ Zoals vele mensen al weten gaat Chiro Reinaert Lochristi bouwen! Ons oud lokaal (het geel-blauwe) heeft zijn beste tijd gehad en is aan vernieuwing toe! Wij  gaan ons oud lokaal afbreken en een volledig nieuw bouwen. De plannen zijn al zo goed als af. Voor subsidies, vergunningen,... kunnen beroep doen op ons oudercomité dat zich voor meer dan 100% inzet voor "den bouw".

Zo kunnen wij ons focussen op activiteiten om geld in te zamelen om dit project te kunnen financieren. Zo verkopen wij badges "ik draag mijn steentje bij" voor op de chirobroek/-rok of voor op een tas. Verder kan je ons steunen met fiscale attesten en door naar onze evenementen te komen. Schrijf 14-15 maart zeker in jullie agenda want dan is het ons eetfestijn ‘kip met friet’!

naaktkalender chiro Reinaert Lochristi

Midden december hebben we onze eigen verjaardagskalender gepubliceerd! Deze kalender bevat artistieke foto's van de leiding genomen door Filip Naudts (individuele foto's) en Lieven De Rouck (groepsfoto's). De opmaak van de kalender werd verzorgd door Jan De Coen.

De jongens kwamen met het idee af en voor de meesten was het even wennen aan het concept want het is niet iets wat je vaak doet. De fotoshoot heeft er natuurlijk voor gezorgd dat de groepssfeer een enorme boost gekregen heeft en iedereen is zeer tevreden over het eindresultaat. “

De kalender is verkrijgbaar bij elke leiding en bij Brood & Banket De Waele, 't Lang Leven, Hairstudio Exclusive, Slagerij Stefan De Clercq en op onze Chiro vanaf zondag 12 januari 2020 voor slechts 10 euro.

naaktkalender Chiro Reinaert Lochristi

Filip Naudts (fotograaf)

“ De vraag van Chiro Lochristi om enkele leiders naakt te fotograferen kon ik alleen maar toejuichen. Niet zozeer voor dat fotograferen zelf, maar voor het feit dat de jeugd zich niet zomaar overgeeft aan de hedendaagse blootcensuur. Het tonen van het lichaam waarmee we worden geboren, wordt online zowel als offline steeds meer als een normovertreding gezien. Veel meer dan bijvoorbeeld het tonen van geweld dat polarisatie en haatzaaierij in de hand werkt. Een onbegrijpelijke evolutie.

Zo lijkt het naakt douchen na sportrecreatie vaak een rariteit geworden en het douchen in onderbroek een nieuwe norm. Los van slechte hygiëne een spijtige zaak, want hiermee verliezen we respect voor ons lichaam en voor dat van een ander. Met het lovenswaardige initiatief van Chiro Lochristi wensen de leiders een krachtig tegengewicht te bieden en verdienen ze hiermee een collectieve ondersteuning. Zo kan hun voorbeeld worden gevolgd, of in eerste instantie hun kalender worden aangekocht.”

naaktkalender Chiro Reinaert Lochristi