Niet het venijn, maar mooiheid zit in de staart van 800 jaar Zaffelare

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Modeshow Zaffelare - Fotos Luc Vincent

Tekst Evarist Ganzelever - Affiche Luc Vincent

Een modeshow niks voor jou? Geef toe, wanneer je mannequins terloops ziet passeren over de catwalk op je televisiescherm, kijk je niet weg. Meer zelfs, je bent al nieuwsgierig wie de volgende gaat zijn die opduikt.
 
In de Cultuurzaal Uyttenhove in Lochristi krijg je nu de kans om er met je neus vlak op te zitten. En niet zomaar eentje, als voorlaatste wapenfeit van 800 jaar Zaffelare wordt het een unieke vintage modeshow die de periode tussen 1875 en 1975 tot op de toeschouwers hun schoot brengt. Een minutieus voorbereid totaalspektakel met aangepaste muziek en een 40-tal mannequins die op het podium en de catwalk bewondering, maar misschien ook herkenning kunnen opwekken bij het publiek Geef toe, dit wordt qua sfeerzetting eentje zoals alleen bekende modehuizen het kunnen organiseren.


Kijken is steunen
 

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Retrospectieve Vintage Modemuseum uit Gavere. Geen evidentie hen uit hun kot te lokken. Toezegging kwam er omdat de opbrengst van deze modeshow naar de liefdadigheidsinitiatieven vzw KOESTER (Kinderkankerfonds) en OIGO (Opgeven Is Geen Optie – ondersteuning kankerpatiënten) gaat. Bovendien is dit de allerlaatste modeshow waarmee het Vintage Modemuseum uitpakt. Vivien Casson en Gillian White van de organisatie nemen, net als het publiek, deze beelden mee in hun herinnering Dat mensen achter de schermen hun moed niet hebben verloren na een door corona geteisterde agenda en vandaag nog boordevol enthousiasme zitten, vraagt om mee opgenomen te worden in het applaus, wanneer straks het doek valt.  
 
800+1 jaar Zaffelare
Zaterdag 10 september om 15 en 20 uur
Zondag 11 september om 15 uur
2 x 45 minuten show met een pauze van 30 minuten
40 mannequins – 250 tentoongestelde outfits
Info en reserveren: www.zaffelare2021.info/tickets of telefonisch 0485 971 095


(Affiche en foto's ter beschikking gesteld door Luc Vincent)