NOK, de app om (jeugdig) talent te registreren

Talenten registreren om dan een vrijetijdsaanbod op maat te kunnen aanbieden. Dat is nu mogelijk dankzij de nieuwe app van NOK.

Midden november 2019 deelden we al mee dat JH Lodejo 4 jaar lang een subsidie van 95.000 euro kreeg. Daarmee zou o.m. het nieuw project “NOK” gefinancierd worden. (Zie ook https://www.lochristinaar.com/nieuws/jh-lodejo-krijgt-subsidie-voor-nieuw-project-nok ). 

NOK app

Wat is NOK?
 
Jolien Depuydt, toen nog projectmedewerkster bij JH Lodejo, lichtte ons destijds toe wat de meerwaarde van NOK zou worden:
“Eerst en vooral is de naam NOK niet toevallig gekozen. In het nieuwe gebouw zullen we met onze ateliers op de zolderverdieping zitten. Net onder de nok van het gebouw dus. Bovendien zijn een goed dak en een stevige nok, belangrijk voor een huis. En dat willen we met ons project ook zijn voor de jongeren.
In overleg met de cultuurdienst en de cultuurraad zullen we een tool laten ontwikkelen. Die moet ons toelaten een uitgebreide database aan te leggen van de lokale jongeren met o.m. hun vaardigheden en hun interesses. Dat zal ons dan toelaten om daarna heel gericht workshops te geven, activiteiten op maat te organiseren, de juiste personen te contacteren, samen te brengen en zoveel meer.
Deze database zal ook interessant zijn voor de cultuurraad en de cultuurdienst. Het kan bijvoorbeeld een handig instrument zijn als ze eens muzikanten of artiesten nodig hebben.

NOK, broedmachine voor talent, is klaar!

Het was de bedoeling dat de tool midden 2020 klaar zou zijn. Maar corona vertraagt alles een beetje. Jelva Van Vooren en Matthias Priem, die het project NOK in handen nam, mochten gisteren de nieuwe app voorstellen.

In dit project wordt ingezet op drie pijlers: artistieke expressie, ondernemerschap en sociale cohesie. Het voorbije jaar hebben we achter de schermen volop gewerkt aan onze nieuwe applicatie. Via deze tool willen we de talenten van ALLE Lootse inwoners die 15+ zijn registeren. Zo willen we in het jeugdhuis te weten komen wat er leeft in Lochristi, en welk vrijetijdsaanbod wij op maat voor de Lootse jeugd kunnen aanbieden.
Wil jij ook jouw talent registreren? En welke skill zou jij graag bijleren? Laat het ons dan weten via onze tool: 
https://tool.projectnok.be

Eens je geregistreerd bent houden we jou op de hoogte van workshops of activiteiten die passen bij jouw profiel! Wie weet volg of geef jij dan binnenkort een workshop in ons jeugdhuis!
Kortom: welkom bij NOK, uw broedmachine voor talent.

Samen met de app werd ook het logo voorgesteld.

NOK aankondiging - © JH Lodejo
(Afbeeldingen © NOK, Jelva Van Vooren, Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven