Nu was het aan Dynamo Beervelde om te stunten

De verrassing kwam dit weekend van Dynamo Beervelde, dat na twee zware nederlagen opnieuw aanknoop met een zege tegen Maldegem. Zaffelare liet de zege nog liggen in Poesele nadat het in de slotfase op voorsprong kwam en SK Lochristi kreeg opnieuw het deksel op de neus op het einde van de wedstrijd.

Het was een woelige week in Beervelde. Coach Tom De Bouvre kreeg na een gesprek met het bestuur te horen dat de samenwerking stopt op het einde van dit seizoen. De zwaar ontgoochelde trainer nam dit weekend geen plaats op de bank, zodat Niki Van Avermaet als trainer de honneurs waar nam. Na een lange studieronde kwamen de bezoekers uit Maldegem op voorsprong via Willemarck. De thuisploeg reageerde en in een dolle tien minuten wist Dynamo het spelbeeld volledig te keren. Bieseman tekende voor de 1-1 en via De Decker, Van Der Sypt en Allegaert stond het opeens 4-1 aan de rust. Maldegem moest aan de bak in de tweede helft, maar Dynamo hield al bij al makkelijk stand, ook na de treffer van Janssens op het uur. Defensief klopte het allemaal en dat zorgde voor veel bezoekende frustratie. Missiaen kreeg kort voor affluiten twee keer geel en moest vroegtijdig de kleedkamer in.

SV Zaffelare trof in de laatste wedstrijd van 2023 FC Poesele een ploeg uit het onderste deel van de middenmoot. De eerste helft had niet veel te bieden. Beide ploegen kregen een paar halve kansjes, nauwelijks voldoende voor het publiek om zich aan op te warmen. Toen iedereen zich verzoende met een scoreloze eerste helft viel er toch een treffer uit de lucht. De Ridder scoorde ongelukkig in eigen doel en zette Poesele op een 1-0 voorsprong aan de rust. Zaffelare kwam na de koffie beter uit de kleedkamer, al moest het wachten tot de 71’ om de bordjes in evenwicht te brengen. Maebe was de afwerker van dienst. In de slotminuut leek Zaffelare nog met de winst gaan lopen toen Hannes Verbrugge voor de 1-2 tekende, maar het gejuich was nauwelijks verstomd en De Meester stond op de goede plaats om alsnog voor een puntendeling te zorgen.

SK Lochristi kreeg, na de leider vorige week, de nummer twee in het klassement over de vloer De bezoekers uit Sint-Laureins namen de partij onmiddellijk in handen en De Muer miste twee opgelegde mogelijkheden. Lochristi kende tot twee keer toe pech. Een afstandsschot van Schoonjans belandde op de paal en Gonzalez viseerde de deklat. Iets over halfweg kwamen de bezoekers op voorsprong. Versluys krulde een aflegger van De Muer voorbij doelman Bracke. Vandedrinck had de gelijkmaker aan de voet, maar besloot op de bezoekende doelman. Het spelpeil verwaterde na de rust. Beide ploegen toonden veel goede wil, maar er slopen teveel slordigheden in het spel. Met nog een kwartier op de klok kon Lochristi toch tegenprikken. Een knappe pas binnendoor van Gonzalez belandde bij Vandedrinck die de bordjes in evenwicht bracht. Het uitzicht op een puntje bleef echter niet lang duren. Met nog 4 minuten op de klok strafte De Muer een foutje in de thuisdefensie ongenadig af.