Ontdek Piemonte

Jean Marie
1 reactie(s)
Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab

Tekst JMDB - Foto JMDB/Jan Crab

In 2010 schreef Gido Van Imschoot zijn eerste boek over Piemonte. Dit is zijn tiende en meteen het tweede over deze uitzonderlijke streek in Italië. Samen met fotograaf Jan Crab hebben ze intussen bijna elke hoek van Piemonte beleefd. Het is een boek vol cultuur en gastronomie.

Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab

Het boek telt 6 hoofdstukken (geschiedenis – natuur – Terra di Vini – gastronomie – mooiste sites – cultuurhistorisch Turijn en als bijlage15 bladzijden nuttige eet- en slaapadressen met zijn favoriete wijngaarden.

Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab

Guido Van Imschoot is voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) en fervent wereldwijnreiziger.

Ik heb mijn hart verloren aan dit gebied. Jaarlijks genieten we minstens één keer van de legendarische Piemontese gastvrijheid waarin lekkere gastronomie en heerlijke wijnen centraal staan. Intussen heb ik alle uithoeken van Piemonte bezocht en overal bijzondere mensen ontmoet die trots zijn op hun regio en die ik graag een plaats geef in mijn boek. Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek vormt mee de Alpen en grenst aan Frankrijk en Zwitserland. De unieke, strategische ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag; elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten.”

Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab

Het is een inspirerend boek voor wie er wil gaan wandelen of skiën en de uitzonderlijke gastronomie en wijnen wil smaken. Barolo, Barbera en Barbaresco zijn iconische namen maar ook velen zijn nog te weinig bekend zoals Freisa, Ghemme en Dogliani. Het is ook de streek van Vermout. Er lopen 7 wijnroutes door deze regio met hun eigen enoteca.

Natuur wordt beschermd en zo zijn er liefst 63 parken. Als je er de nationale bijneemt beslaan ze samen zo’n 208.000 hectare. In de winter is het ook een druk skigebied.

Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab Turijn

Spermalie was de ideale plek om dit boek voor te stellen in het gezelschap van enkele Italiaanse specialiteiten en wijnen. Vitello tonato, risotto of gebakken polenta vinden daar hun oorsprong.

'Ontdek Piemonte' is ook thuis te genieten nu het wat frisser wordt en de dagen al flink korter zijn geworden. Met de auto is het tot Turijn 1.075 km.

ISBN 978 905615 5391 – 29.90 euro. Meer informatie? www.gidovanimschoot.be

Ontdek Piemonte Gido Van Imschoot Jan Crab