Ook LoLa4Life 2.0 bedankt en verdeelt 40.561 euro

Bennie
0 reactie(s)
LoLa4Life 2.0 bedankingsmoment

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

Het wijklokaal Lobos was eergisteren het decor voor het bedankingsmoment van LoLa4Life 2.0. Bij die gelegenheid werden ook de cheques overhandigd aan de beide goede doelen. LoLa4 Life 2.0 haalde maar liefst 40.561 euro op.  

Na Long May You Run op zondag, nodigde woensdag LoLa4Life 2.0 uit voor een bedankingsmoment. Een 45-tal medewerkers en vrijwilligers waren door initiatiefnemers Bart Gunst en Dany Clincke uitgenodigd om ’s avonds in het wijklokaal van Lobos mee het glas te heffen.

“De drankjes van deze receptie betalen Bart en ik zelf opdat al het geld dat we inzamelden bij het goede doel terechtkomt” aldus Dany Clincke.

En voor wie nog een klein hongertje had, waren er bovendien rijkelijk belegde broodjes.

In zijn toespraak blikte Dany ook nog eens terug op enkele van de vele acties die gedaan werden in het kader van LoLa4Life 2.0 : de bloemenverkoop, het Koester-ontbijt, de koekjesverkoop, de wandel- en looptocht en zo meer.

“Maar LoLa4Life draaide niet enkel om geld inzamelen” vervolgde Danny. “Het ging ook om het samenbrengen van mensen. Persoonlijk leerde ik bijvoorbeeld de mannen kennen van WTC Hijfte Spurters en MTB-club “De Modder Fokkers” uit Laarne/Kalken. Zij zorgden voor de begeleiding van onze lopers.”

Het was goed dat heel wat van onze initiatieven plaatsvonden in de weken en maanden voorafgaand aan de warmste week. Op het einde was een zekere “verzadiging” merkbaar bij het grote publiek dat overspoeld werd door “warme acties”.

Dany had ook een speciaal woord van dank voor zijn “compagnon de route” Bart Gunst die o.m. een erg mooi parcours uitgestippeld had, langsheen de mooiste plekjes van beide gemeenten.

40.561 euro voor OIGO en Koester

En dan was het tijd voor de cheque-overhandigingen. LoLa4Life 2.0 zamelde in het totaal 40.561 euro in ten voordele van het goede doel en was daarmee een van de grootste privé-initiatieven.

“Tel daar nog eens de 52.000 euro uit 2017 bij en je komt uit op een totaalbedrag van meer dan 3,5 miljoen oude Belgische franken voor de goede doelen” vervolgde Dany.

De delegatie van OIGO ontving een cheque ten belope van 26.011 euro.

12 organisaties schonken deze keer - in het kader van de warmste week – samen zo’n 51.000 euro aan OIGO. De actie Lola4Life 2.0 is dus goed voor meer dan de helft van dit bedrag. Het geeft aan hoe uitzonderlijk deze prestatie is” aldus Gerda Van Hulle van OIGO.

De delegatie van Koester, o.l.v. Janine Stadeus en Marleen Paelinck, ontving 14.550 euro en bedankte beide initiatiefnemers met een presentje.

Een vervolg in 2021?
 
Daarmee is al het geld dat we ontvingen doorgestort naar de goede doelen. We sluiten de rekening op de bank af en zo stopt ook onze tijdelijke vereniging. Dit jaar doen we zeker geen actie, je kan dit niet jaarlijks herhalen. En of er een vervolg komt in 2021, daar moeten we nog over nadenken. Dat zien we dan nog wel” besloten Dany en Bart.

Proficiat LoLa4Life 2.0!

In onderstaande fotoreeks (klikken op de foto) nog enkele sfeerbeelden en groepsfoto’s.